bewaar
Kruidkoek met gember en rozijnen
Kruidkoek met gember en rozijnen
bewaar

Kruidkoek met gember en rozijnen

20 min. bereiden
2 uur 45 min. wachten
101waarderingen

Ingrediënten

20 porties

1

sinaasappel

250 g

rozijnen

2 el

koek en speculaaskruiden

300 g

volkorenmeel

1 zakje

bakpoeder

250 g

donkere basterdsuiker

1

ei

2 el

keukenstroop

200 ml

melk

6 bolletjes

stemgember

boter

Dit heb je nodig

  • cakevorm inhoud ca. 2 liter, ingevet

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Verwarm in een steelpan de rozijnen met het sinaasappelsap en –rasp. Laat afkoelen. Meng de koekkruiden met het meel, het bakpoeder en de suiker. Breek het ei erboven en voeg de stroop en melk toe. Roer met een garde tot een glad beslag. Roer de gember en de rozijnen met het sap door het beslag. Schenk het beslag in de cakevorm en zet de vorm 1 richel onder het midden van de oven. Bak in ca. 75 min. de koek bruin en gaar. Laat 10 min. afkoelen. Verwijder de vorm en laat verder afkoelen op een taartrooster.

2

De kruidkoek wordt nog lekkerder als je deze 1 dag laat rusten. Verpak in aluminiumfolie.

algemeenJe kunt controleren of de kruidenkoek gaar is door er een satéprikker in te steken. Komt deze er droog uit, dan is de koek klaar.

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.