bewaar
Kruidkoek
Kruidkoek
bewaar

Kruidkoek

20 min. bereiden
1 uur wachten
97waarderingen

Ingrediënten

15 porties

3

eieren

150 g

fijne kristalsuiker

3 cm

verse gember

200 ml

zonnebloemolie

200 ml

schenkstroop

275 g

bloem

3 tl

kardemompoeder

2 tl

koek- en speculaaskruiden

1 el

bakpoeder

1 mespunt

nootmuskaat

Dit heb je nodig

  • cakevorm (inhoud 2 liter), ingevet, bakpapier, satéprikker

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 150 °C. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Mix in een grote kom de eieren met de suiker wit en luchtig. Rasp de gember. Voeg al roerend de olie, stroop en gember toe aan het eimengsel. Breng 150 ml water aan de kook. Voeg al roerend beetje bij beetje het kokende water toe.

2

Zeef de bloem, specerijen en het bakpoeder boven de kom en spatel alles voorzichtig door elkaar tot een luchtig beslag. Schenk het beslag in de cakevorm. Bak de kruidkoek ca. 1 uur in het middel van de oven goudbruin en gaar. Controleer na ca. 50 min. op gaarheid. Prik de satéprikker in het midden van de kruidkoek. Komt deze er schoon uit, dan is de kruidkoek gaar.

3

Laat de kruidkoek minimaal 20 min. afkoelen. Leg een groot bord op de cakevorm, draai de koek om en haal het bakpapier eraf. Laat verder afkoelen en snijd de koek in plakken.

algemeenU kunt de kruidkoek 3 dagen van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik in een luchtdichte trommel.

Gember gebruiken

Instructievideo - 01:26 min.