bewaar
Roomijs met appel en speculaas-pecancrumble
Roomijs met appel en speculaas-pecancrumble
bewaar

Roomijs met appel en speculaas-pecancrumble

Van crumble krijg je nooit genoeg! Deze versie heeft een lekker winters tintje door de speculaaskruiden.

15 min. bereiden
15 min. oventijd
17waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

fijne kristalsuiker

50

tarwebloem

1 el

koek- en speculaaskruiden

45 g

ongezouten roomboter

30 g

gezouten pecannoten

2

Elstar appels

8 bolletjes

vanilleroomijs

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • appelboor

Van crumble krijg je nooit genoeg! Deze versie heeft een lekker winters tintje door de speculaaskruiden.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de helft van de suiker met de bloem en de helft van de speculaaskruiden. Snijd 25 g (per 4 personen) boter in blokjes en voeg toe. Wrijf het mengsel tussen je vingers tot een kruimelig deeg.

2

Hak de noten grof en meng door het deeg. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 15 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.

3

Verwijder het klokhuis van de appels met de appelboor en snijd de appels in plakken van 1 cm dik. Meng de plakken met de rest van de suiker en de rest van de speculaaskruiden. Verhit 10 g (per 4 personen) boter in een koekenpan en bak de helft van de appel in 6 min. op middelhoog vuur. Schep halverwege om. Herhaal met de rest van de boter en appel.

4

Verdeel de gebakken appel over borden. Leg op elk bord 2 bolletjes ijs en bestrooi het gerecht met de speculaas-pecancrumble.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Roomijs met appel en speculaas-pecancrumble

Van crumble krijg je nooit genoeg! Deze versie heeft een lekker winters tintje door de speculaaskruiden.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig