bewaar
Tarte tatin met honing en amandel
Tarte tatin met honing en amandel
bewaar

Tarte tatin met honing en amandel

Tataaaa, tarte tatin! Appels, honing, amandel en omdraaien maar.

20 min. bereiden
45 min. oventijd
30 min. wachten
3waarderingen

Ingrediënten

12 personen

95 g

ongezouten roomboter

2 el

vloeibare honing

4 el

water

330 g

Koopmans omgekeerde appeltaart

4

elstar-appels

½ el

koek- en speculaaskruiden

1 el

amandelschaafsel

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • springvorm (Ø 24 cm, ingevet)

Tataaaa, tarte tatin! Appels, honing, amandel en omdraaien maar.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de springvorm met bakpapier. Verdeel de karamelsaus over de bodem van de springvorm. Smelt 20 g boter en voeg de honing, ¼ van het water en de karamelsausmix uit het pak toe. Roer door.

2

Schil de appels, snijd in 4 partjes en verwijder het klokhuis. Halveer elk partje en verdeel dakpansgewijs in een cirkel over de karamel. Doe de rest van de boter samen met de bodemmix uit het pak, de rest van het water en de koek- en speculaaskruiden in een kom en mix ca. 3 min. tot kruimelig deeg met een mixer.

3

Verdeel dit over de appel in de vorm en druk het daarna goed aan met de hand. Bak de tarte tatin ca. 45 min. in het midden van de oven.

4

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

5

Neem de taart uit de oven en laat 30 min. afkoelen Verwijder de rand van de springvorm, leg een serveerschaal omgekeerd op de taart en keer om. Bestrooi met het amandelschaafsel.

combinatietipLekker met pecan karamel roomijs.