Ba­na­nen­tar­te ta­tin met va­nil­le­room­ijs

Waarschijnlijk ken je deze Franse klassieker met appel, maar wij maakten hem met banaan. De wereld op z'n kop!

  • nagerecht
  • 12 personen
  • 255 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. wachten
    • 45 min. oventijd
(5) waardeer
frans nagerecht Waarschijnlijk ken je deze Franse klassieker met appel, maar wij maakten hem met banaan. De wereld op z'n kop! 12 personen
4 5

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • springvorm met losse bodem (Ø 24 cm, ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de springvorm met bakpapier. Smelt 20 g boter (per 12 personen) en voeg de kaneel, schenkstroop, water en de karamelsausmix uit het pak toe. Roer door. Verdeel de karamelsaus over de bodem van de springvorm.
  2. Halveer de bananen in de lengte en verdeel ze over de karamel. Doe de rest van de boter samen met de bodemmix uit het pak en 3 el water in een kom en mix ca. 3 min. tot kruimelig deeg met een mixer.
  3. Verdeel dit over de banaan in de vorm en druk het daarna goed aan met de hand. Bak de tarte tatin ca. 45 min. in het midden van de oven.
  4. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 5 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en hak fijn.
  5. Neem de taart uit de oven en laat 30 min. afkoelen. Verwijder de rand van de springvorm, leg een serveerschaal omgekeerd op de taart en keer om. Serveer de tarte tatin met bolletjes ijs en bestrooi met de fijngehakte pistachenoten.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 255 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 38 g
    waarvan suikers 25 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 49-50

Bananentarte tatin met vanilleroomijs

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ba­na­nen­tar­te ta­tin met va­nil­le­room­ijs

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 20 g ongezouten roomboter
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 2 el schenkstroop
  • 2 el water
  • 330 g Koopmans omgekeerde appeltaart

Bekleed de springvorm met bakpapier. Smelt de boter en voeg de kaneel, schenkstroop, water en de karamelsausmix uit het pak toe. Roer door.

3
3

Verdeel de karamelsaus over de bodem van de springvorm.

4
4
  • 4 bananen

Halveer de bananen in de lengte en verdeel ze over de karamel.

5
5
  • 75 g ongezouten roomboter
  • 3 el water

Doe de rest van de boter samen met de bodemmix uit het pak en 3 el water in een kom en mix ca. 3 min. tot kruimelig deeg met een mixer.

6
6

Verdeel dit over de banaan in de vorm en druk het daarna goed aan met de hand.

7
7

Bak de tarte tatin ca. 45 min. in het midden van de oven.

8
8
  • 40 g gepelde pistachenoten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 5 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en hak fijn.

9
9

Neem de taart uit de oven en laat 30 min. afkoelen.

10
10

Verwijder de rand van de springvorm, leg een serveerschaal omgekeerd op de taart en keer om.

11
11
  • 350 ml vanilleroomijs

Serveer de tarte tatin met bolletjes ijs en bestrooi met de fijngehakte pistachenoten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.