bewaar
Bananentarte tatin met vanilleroomijs
Bananentarte tatin met vanilleroomijs
bewaar

Bananentarte tatin met vanilleroomijs

Waarschijnlijk ken je deze Franse klassieker met appel, maar wij maakten hem met banaan. De wereld op z'n kop!

20 min. bereiden
45 min. oventijd
30 min. wachten
8waarderingen

Ingrediënten

12 personen

95 g

ongezouten roomboter

1 tl

gemalen kaneel

2 el

schenkstroop

5 el

water

330 g

Koopmans omgekeerde appeltaart

4

bananen

40 g

gepelde pistachenoten

350 ml

vanilleroomijs

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • springvorm met losse bodem (Ø 24 cm, ingevet)

Waarschijnlijk ken je deze Franse klassieker met appel, maar wij maakten hem met banaan. De wereld op z'n kop!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de springvorm met bakpapier. Smelt 20 g boter (per 12 personen) en voeg de kaneel, schenkstroop, water en de karamelsausmix uit het pak toe. Roer door. Verdeel de karamelsaus over de bodem van de springvorm.

2

Halveer de bananen in de lengte en verdeel ze over de karamel. Doe de rest van de boter samen met de bodemmix uit het pak en 3 el water in een kom en mix ca. 3 min. tot kruimelig deeg met een mixer.

3

Verdeel dit over de banaan in de vorm en druk het daarna goed aan met de hand. Bak de tarte tatin ca. 45 min. in het midden van de oven.

4

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 5 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en hak fijn.

5

Neem de taart uit de oven en laat 30 min. afkoelen. Verwijder de rand van de springvorm, leg een serveerschaal omgekeerd op de taart en keer om. Serveer de tarte tatin met bolletjes ijs en bestrooi met de fijngehakte pistachenoten.