bewaar
Tarte tatin met peer en pistache
Tarte tatin met peer en pistache
bewaar

Tarte tatin met peer en pistache

Bescheiden van formaat, dus je kunt er gerust nog eentje nemen!

20 min. bereiden
20 min. oventijd
28waarderingen

Ingrediënten

12 porties

4

zoete, sappige handperen

100 g

kristalsuiker

40 g

ongezouten roomboter

1 tl

gemalen kaneel

1 tl

gemalen gember

3 plakjes

diepvries bladerdeeg

50 g

ongezouten pistachenoten

Dit heb je nodig

  • muffinvorm met 12 holtes

Bescheiden van formaat, dus je kunt er gerust nog eentje nemen!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de peren in kwarten, schil ze, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.

2

Verhit de suiker in een koekenpan zonder olie of boter. Laat op laag vuur zonder te roeren smelten tot een bruine karamel. Voeg de peer toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Roer de boter, kaneel en gember erdoor.

3

Neem de pan van het vuur en schenk de helft van de karamel zonder stukjes peer in een steelpan. Verdeel de peer en de rest van de karamel over de holtes van de muffinvorm.

4

Snijd de plakjes bladerdeeg elk in 4 vierkantjes. Leg in elke holte een plakje deeg op de peer. Stop de randen goed in en prik met een vork voorzichtig gaatjes in het deeg.

5

Bak de tarte tatins in de oven in ca. 20 min. gaar en goudbruin. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 2 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en hak grof.

6

Neem de muffinvorm uit de oven en laat 5 min. afkoelen op een rooster. Keer op een snijplank. Schep eventueel achtergebleven stukjes peer uit de vorm en leg op de taartjes.

7

Verwarm ondertussen de karamel in de steelpan op laag vuur. Besprenkel de tarte tatins elk met 1 tl karamel en bestrooi met de pistachenootjes.

combinatietipLekker met verse munt en crème fraîche.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.