bewaar
Tarte tatin van peer met zoute karamel
Tarte tatin van peer met zoute karamel
bewaar

Tarte tatin van peer met zoute karamel

Het geheim van deze tarte tatin: door de gezouten boter wordt de karamel nóg lekkerder.

25 min. bereiden
20 min. oventijd
150waarderingen

Ingrediënten

4 personen

40 g

gezouten roomboter

80 g

kristalsuiker

1 el

water

2

handperen

4 plakjes

diepvries roomboterbladerdeeg

Dit heb je nodig

  • ronde taartvormpjes (8-10 cm)

Het geheim van deze tarte tatin: door de gezouten boter wordt de karamel nóg lekkerder.

Aan de slag

1

Smelt op een zacht vuur de boter met de suiker en het water. Roer alles goed door en kook het mengsel zachtjes tot het goudgeel van kleur is. Schenk de karamel in de 4 taartvormpjes. Schil de peren, halveer ze, verwijder het klokhuis en snijd de peren in parten. Leg de parten naast elkaar in de vormpjes. Steek uit elk plakje bladerdeeg een rondje dat iets groter is dan de taartvormpjes.

2

Leg het deeg op het fruit en druk het deeg naar binnen. Bewaar de vormpjes tot gebruik in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 °C.

3

Zet de vormpjes op het rooster in het midden van de oven en bak de taartjes in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Laat de taartjes 5 min. afkoelen. Leg een bord op een vormpje en keer ze samen.

tip

combinatietipLekker met een bolletje vanille-ijs en halfgeslagen (kaneel)room.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.