bewaar
Tarte tatin met peer en amandelspijs
Tarte tatin met peer en amandelspijs
bewaar

Tarte tatin met peer en amandelspijs

15 min. bereiden
35 min. wachten
50waarderingen

Ingrediënten

10 porties

7 rijpe

handperen

½ pakje

amandelspijs

75 g

suiker

25 g

roomboter

5 plakjes

roomboterbladerdeeg

flesje

chocoladesaus

Dit heb je nodig

  • dichte metalen taartvorm of boterkoekvorm (24 cm)

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C. Peren schillen, halveren en klokhuizen verwijderen. Amandelspijs in holtes van peren drukken. Suiker en boter over bodem van taartvorm verdelen en op matig hoog vuur tot goudbruin laten karameliseren. Van vuur af peren met bolle kant naar beneden in karamel rangschikken. Op met bloem bestoven werkvlak deegplakjes op elkaar leggen en uitrollen tot ronde, dunne lap die iets groter is dan doorsnede van taartblik. Deeglap op peren leggen en zijkanten instoppen. In oven taart ca. 30-40 min. goudbruin en gaar bakken. Uit oven plat bord op deeg leggen en taart voorzichtig keren (voorzichtig met hete karamel!). Laten afkoelen tot lauwwarm. Serveren met chocoladesaus.

algemeenWie elektrisch of met inductie kookt zou problemen kunnen ervaren met het karameliseren van de suiker in de taartvorm. Maar de karamel kan ook prima eerst in een steelpannetje worden bereid.