bewaar
Tarte tatin met vijgen en walnoten
Tarte tatin met vijgen en walnoten
bewaar

Tarte tatin met vijgen en walnoten

25 min. bereiden
20 min. wachten
30waarderingen

Ingrediënten

10 porties

50 g

roomboter

75 g

suiker

8

verse vijgen

16

walnoten

2 eetlepels

sinaasappellikeur

5 plakjes

roomboterbladerdeeg

Dit heb je nodig

  • dichte metalen taartvorm of boterkoekvorm (24 cm)

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C. In taartvorm boter op laag vuur laten smelten. Suiker gelijkmatig in vorm strooien en op laag vuur in ca. 10 min. lichtbruin laten kleuren. Vijgen wassen, droogdeppen en halveren. In elke helft voorzichtig walnoot duwen. Besprenkelen met likeur. Vijgen met bolle kant naar beneden in taartvorm leggen. Deegplakjes op met bloem bestoven aanrecht op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap van ca. 26 cm doorsnede. Deeg op vijgen leggen en deegrand tussen vorm en vijgen duwen. In midden van oven taart in ca. 20 min. gaarbakken. Direct uit oven platte schaal op vorm leggen, samen keren (oppassen voor hete karamel!) en taart op bord laten glijden. Lekker met crème fraîche, dikke yoghurt of bolletje ijs.

algemeenWie elektrisch of met inductie kookt zou problemen kunnen ervaren met het karameliseren van de suiker in de taartvorm. Maar de karamel kan ook prima eerst in een steelpannetje worden bereid.