bewaar
Tarte tatin
Tarte tatin
bewaar

Tarte tatin

25 min. bereiden
20 min. oventijd
200waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 plakjes

diepvries bladerdeeg

6

Goudreinette appels

120 g

ongezouten roomboter

200 g

kristalsuiker

Dit heb je nodig

  • lage vuurvaste ovenschaal (Ø 24 cm)

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC of op gasovenstand 4. Laat het bladerdeeg ontdooien. Schil de appels, halveer en verwijder het klokhuis. Verdeel de boter in vlokjes over de bodem van de schaal. Strooi de suiker over de boter. Leg de appels met de bolle kant naar beneden erop. Zet de schaal op het vuur en laat de suiker in ca. 10 min. karameliseren (bruin kleuren).

2

Bestuif het aanrecht met bloem. Leg de deegplakjes op elkaar en rol uit tot een ronde lap. Leg het deeg op de appels, snijd het overhangend deeg weg. Duw het deeg iets naar binnen.

3

Bak de taart in het midden van oven in ca. 20 min. gaar. Leg een bord op de schaal, keer samen (pas op voor de hete karamel!) en laat de taart op het bord glijden. Serveer warm.

combinatietipLekker met crème fraîche of een bolletje ijs.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.