Tarte tatin peer
bewaar
bewaar

Tarte tatin peer

Tarte tatin met peer in plaats van appels! De sappige peren karameliseren we met een vleugje vanille en liggen op een bodem van knapperig deeg.

30 min. bereiden
35 min. oventijd
55 min. wachten

7 ingrediënten

Aan de slag

 Zeef de bloem boven een kom. Voeg 80 g koude boter in blokjes, 25 g suiker, het zout en 50 ml koud water toe. Meng met de hand of een mixer met deeghaken tot een deegbal, wikkel in vershoudfolie en laat minimaal 45 min. rusten in de koelkast.

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 ºC. Schil de peren, snijd in de lengte in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd vervolgens de kwarten elk in 3 dunne parten. Smelt in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur de rest van de boter met de rest van de suiker tot een bruine karamel.

Schenk de karamel in de vorm (pas op, de karamel is erg heet!). Verdeel de parten peer in een cirkel over de bodem, met het smalle gedeelte naar het midden. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven ondergrond tot een ronde lap van een ½ cm dik, die iets groter is dan de taartvorm. Leg over de peren en stop de randen in. Je houdt wat deeg over.

Bak de tarte tatin 30-35 min. in de oven en laat 10 min. afkoelen. Snijd ondertussen het vanillestokje open, schraap het merg eruit en meng in een kom met de crème fraîche. Bedek de taart met een bord en keer om, zodat ie op het bord stort. Serveer lauwwarm met de vanillecrème.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Vanillestokjes verwerken

Instructievideo - 00:48 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Tarte tatin peer

Tarte tatin met peer in plaats van appels! De sappige peren karameliseren we met een vleugje vanille en liggen op een bodem van knapperig deeg.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig