bewaar
Speculaastaart met peer
Speculaastaart met peer
bewaar

Speculaastaart met peer

Amandelspijs, peer, speculaas: dit Hollandse gebak is fris en kruidig tegelijk

25 min. bereiden
50 min. oventijd
196waarderingen

Ingrediënten

10 personen

4

Conference handperen

1 el

citroensap

150 g

ongezouten roomboter

100 g

amandelspijs

4

middelgrote eieren

150 g

tarwebloem

1 el

koek- en speculaaskruiden

1 mespunt

zout

100 g

bakkersspeculaas

5 el

oranjemarmelade

Dit heb je nodig

  • mixer

  • rechthoekige taartvorm met losse bodem (35 x 12.5 cm)

Amandelspijs, peer, speculaas: dit Hollandse gebak is fris en kruidig tegelijk

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 160 °C.

2

Schil de peren en halveer ze in de lengte. Laat het steeltje zitten, maar verwijder de klokhuizen. Besprenkel het vruchtvlees van de peer met het citroensap.

3

Klop in een kom de boter en amandelspijs met een mixer tot een romige massa. Klop een voor een de eieren erdoor. Voeg al kloppend de bloem, speculaaskruiden en het zout toe en klop tot een mooi beslag. Verkruimel de speculaas en spatel dit door het mengsel.

4

Vet de vorm in met wat boter en schep het beslag erin. Leg de peren erin, om en om en met de bolle kant naar boven. Zet de vorm op een rooster in het midden van de oven en bak de taart in ca. 50 min. goudbruin en gaar. Haal na 40 min. uit de oven en bestrijk de bovenkant met de marmelade. Zet de taart nog 10 min. in de oven. Laat afkoelen in de vorm.

Amandelspijs maken

Instructievideo - 01:03 min.