bewaar
Galette met herfstfruit
Galette met herfstfruit
bewaar

Galette met herfstfruit

Klassieke galette met een vulling van appel, peer en bramen.

30 min. bereiden
45 min. oventijd
9waarderingen

Ingrediënten

8 personen

125 g

ongezouten roomboter

125 g

volkorenmeel

125 g

tarwebloem

75 g

kokosbloesemsuiker

1 mespunt

zout

2

middelgrote eieren

2

Braeburn appels

2

Conference handperen

200 g

amandelspijs

1

citroen

150 g

verse bramen

1 el

ruwe rietsuiker

Dit heb je nodig

  • deegroller

  • bakpapier

Klassieke galette met een vulling van appel, peer en bramen.

Aan de slag

1

Snijd de koude boter in blokjes. Meng het meel met de bloem, kokosbloesemsuiker en het zout. Voeg de boter toe en maak er met koele handen grove kruimels van.

2

Voeg de helft van de eieren toe en kneed snel tot een soepel deeg. Voeg wat koud water toe als het deeg niet soepel wordt. Maak van het deeg een platte bal en rol deze tussen 2 vellen bakpapier met de deegroller uit tot een ronde lap van Ø 35 cm. Rol met het bakpapier op en leg in de koelkast.

3

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de appels en peren in kwarten, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Leg het deeg op de bakplaat en verwijder het bovenste vel bakpapier. Prik met een vork gaatjes in het deeg, laat aan de randen 5 cm vrij.

4

Snijd de spijs in dunne plakjes en leg in een laag op de bodem. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil erboven. Verdeel de appel, peer en bramen erover. Laat de rand vrij. Pers de helft van de citroen uit. Besprenkel het fruit met citroensap. Vouw de deegrand over het fruit. Klop het andere ei los. Bestrijk de rand ermee en bestrooi de rand met de rietsuiker. Bak de galette in ca. 40-45 min. goudbruin en gaar.

bereidingstipVervang de verse bramen eventueel door diepvriesbramen. Laat ontdooien, dep droog en verdeel over de taart.

combinatietipLekker met crème fraîche.

Herfstfruitgalette

Instructievideo - 00:46 min.