Mak­ke­lij­ke prui­men­taart

Pruimentaart met verse pruimen? Geniet er maar van zo lang het nog kan!

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 505 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 40 min. oventijd
(5) waardeer
nagerecht Pruimentaart met verse pruimen? Geniet er maar van zo lang het nog kan! 8 personen
4 5

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vershoudfolie
  • deegroller

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de bloem, ⅔ van de rietsuiker, het zout en ⅓ van de eieren in een kom. Snijd de boter in blokjes en kneed met koele handen door het bloemmengsel tot een glad deeg. Vorm er een bal van, pak in vershoudfolie in en laat in de koelkast 15 min. rusten.
  2. Boen de limoen schoon, rasp ondertussen de groene schil en pers de helft uit. Prak de spijs fijn in een kom. Meng ⅓ van de eieren erdoor. Voeg het limoenrasp en -sap en de mascarpone toe en roer erdoor. Was de pruimen, halveer ze en verwijder de pit. Snijd in dunne plakjes.
  3. Rol het deeg uit tussen twee vellen vershoudfolie tot een ronde lap van Ø 35 cm en 4 mm dik. Haal uit de folie en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik met een vork gaatjes in het deeg, laat aan de randen 4 cm vrij.
  4. Verdeel het amandel-mascarpone-mengsel over het deeg. Laat de randen vrij. Verdeel dan de pruimen erover en vouw de rand deeg over de pruimen. Splits het laatste ei en bestrijk de deegranden met de eidooier.
  5. Bestrooi de ingesmeerde deegrand met de rest van de rietsuiker. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar. Laat minimaal 1 uur afkoelen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 48 g
    waarvan suikers 24 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Makkelijke pruimentaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mak­ke­lij­ke prui­men­taart

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 250 g tarwebloem
  • 50 g rietsuiker
  • ½ tl zout
  • 1 middelgroot ei

Meng de bloem, rietsuiker, het zout en het ei in een kom.

3
3
  • 125 g ongezouten roomboter

Snijd de boter in blokjes en kneed met koele handen door het bloemmengsel tot een glad deeg.

4
4

Vorm er een bal van, pak in vershoudfolie in en laat in de koelkast 15 min. rusten.

5
5
  • 1 limoen

Boen de limoen schoon, rasp ondertussen de groene schil en pers de helft uit.

6
6
  • 150 g amandelspijs
  • 1 middelgroot ei
  • 200 g mascarpone

Prak de spijs fijn in een kom. Meng het ei erdoor. Voeg het limoenrasp en -sap en de mascarpone toe en roer erdoor.

7
7
  • 500 g verse pruimen

Was de pruimen, halveer ze en verwijder de pit. Snijd in dunne plakjes.

8
8

Rol het deeg uit tussen twee vellen vershoudfolie tot een ronde lap van Ø 35 cm en 4 mm dik.

9
9

Haal uit de folie en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik met een vork gaatjes in het deeg, laat aan de randen 4 cm vrij.

10
10

Verdeel het amandel-mascarpone-mengsel over het deeg. Laat de randen vrij. Verdeel dan de pruimen erover en vouw de rand deeg over de pruimen.

11
11
  • 1 middelgroot ei

Splits het laatste ei en bestrijk de deegranden met de eidooier.

12
12
  • 25 g rietsuiker

Bestrooi de ingesmeerde deegrand met de rest van de rietsuiker.

13
13

Bak de taart in het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar. Laat minimaal 1 uur afkoelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.