bewaar
Aardbeienfeesttaart
Aardbeienfeesttaart
bewaar

Aardbeienfeesttaart

Deze frisse aardbeientaart met knapperige bodem maakt elk feest compleet. Extra zomers: de vulling van lemon curd.

30 min. bereiden
25 min. oventijd
2 uur wachten
35waarderingen

Ingrediënten

10 personen

150 g

ongezouten roomboter

250 g

tarwebloem

½ tl

zout

125 g

witte basterdsuiker

1

middelgroot ei

250 g

mascarpone

75 g

lemon curd

500 g

verse Nederlandse aardbei

3 blaadjes

gelatine

1 el

fijne kristalsuiker

2 el

water

Dit heb je nodig

  • taartvorm met kartelrand (Ø 28 cm)

  • bakkwastje

  • houten sateprikkers 20 cm

Deze frisse aardbeientaart met knapperige bodem maakt elk feest compleet. Extra zomers: de vulling van lemon curd.

Aan de slag

1

Snijd de koude boter in blokjes en doe in een kom. Voeg de bloem, het zout, de basterdsuiker en het ei toe en kneed snel tot een samenhangend deeg. Laat 1 uur rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de taartvorm in met boter. Duw het deeg in de vorm zodat de hele vorm, inclusief de opstaande randen, bedekt is. Bak de bodem in ca 25 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat in 1 uur helemaal afkoelen.

2

Meng de mascarpone met de lemon curd en verdeel over de taartbodem. Maak de aardbeien schoon en snijd de kleine doormidden en de grotere in kwarten. Leg de aardbeien in cirkels op de taart. Werk van buiten naar binnen. Week de blaadjes gelatine 5 min. in koud water. Los in een steelpan op laag vuur de fijne suiker op in water. Zet het vuur meteen uit als de suiker is opgelost. Het water mag niet te heet worden. Knijp de gelatine uit en los op in het suikerwater. Bestrijk de aardbeien met een bakkwastje met het mengsel.

3

Knip uit gekleurd papier driehoekige vlaggetjes en plak ze aan een stuk keukentouw. Splijt de niet puntige kant van de sateprikkers een stukje met behulp van en mes en klem de uiteinden van het vlaggenlijntje ertussen. Schrijf op de vlaggetjes een feestelijke boodschap [35 JAAR!]. Zet de vlaggenlijn op de taart.

tip

bereidingstipHeb je een keukenmachine? Gebruik die dan om het deeg te maken! Dan ben je nog sneller klaar.

Aardbeienfeesttaart

Instructievideo - 00:51 min.