Aard­bei­en­feest­taart

Deze frisse aardbeientaart met knapperige bodem maakt elk feest compleet. Extra zomers: de vulling van lemon curd.

  • gebak
  • 10 personen
  • 395 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 2 uur wachten
    • 25 min. oventijd
(15) waardeer
frans gebak Deze frisse aardbeientaart met knapperige bodem maakt elk feest compleet. Extra zomers: de vulling van lemon curd. 10 personen
4 15

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • taartvorm met kartelrand (Ø 28 cm)
  • bakkwastje
  • 2 houten sateprikkers 20 cm

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de koude boter in blokjes en doe in een kom. Voeg de bloem, het zout, de basterdsuiker en het ei toe en kneed snel tot een samenhangend deeg. Laat 1 uur rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de taartvorm in met boter. Duw het deeg in de vorm zodat de hele vorm, inclusief de opstaande randen, bedekt is. Bak de bodem in ca 25 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat in 1 uur helemaal afkoelen.
  2. Meng de mascarpone met de lemon curd en verdeel over de taartbodem. Maak de aardbeien schoon en snijd de kleine doormidden en de grotere in kwarten. Leg de aardbeien in cirkels op de taart. Werk van buiten naar binnen. Week de blaadjes gelatine 5 min. in koud water. Los in een steelpan op laag vuur de fijne suiker op in water. Zet het vuur meteen uit als de suiker is opgelost. Het water mag niet te heet worden. Knijp de gelatine uit en los op in het suikerwater. Bestrijk de aardbeien met een bakkwastje met het mengsel.
  3. Knip uit gekleurd papier driehoekige vlaggetjes en plak ze aan een stuk keukentouw. Splijt de niet puntige kant van de sateprikkers een stukje met behulp van en mes en klem de uiteinden van het vlaggenlijntje ertussen. Schrijf op de vlaggetjes een feestelijke boodschap [35 JAAR!]. Zet de vlaggenlijn op de taart.

bereidingstip:

Heb je een keukenmachine? Gebruik die dan om het deeg te maken! Dan ben je nog sneller klaar.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Aardbeienfeesttaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­bei­en­feest­taart

1
1
  • 150 g ongezouten roomboter

Snijd de koude boter in blokjes en doe in een kom.

2
2
  • 250 g tarwebloem
  • ½ tl zout
  • 125 g witte basterdsuiker
  • 1 middelgroot ei

Voeg de bloem, het zout, de basterdsuiker en het ei toe en kneed snel tot een samenhangend deeg. Laat 1 uur rusten in de koelkast.

3
3

Verwarm de oven voor op 175 °C.

4
4

Vet de taartvorm in met boter. Duw het deeg in de vorm zodat de hele vorm, inclusief de opstaande randen, bedekt is.

5
5

Bak de bodem in ca 25 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat in 1 uur helemaal afkoelen.

6
6
  • 250 g mascarpone
  • 75 g lemon curd

Meng de mascarpone met de lemon curd en verdeel over de taartbodem.

7
7
  • 500 g verse Nederlandse aardbeien

Maak de aardbeien schoon en snijd de kleine doormidden en de grotere in kwarten.

8
8

Leg de aardbeien in cirkels op de taart. Werk van buiten naar binnen.

9
9
  • 3 blaadjes gelatine

Week de blaadjes gelatine 5 min. in koud water.

10
10
  • 1 el fijne kristalsuiker
  • 2 el water

Los in een steelpan op laag vuur de suiker op in water. Zet het vuur meteen uit als de suiker is opgelost. Het water mag niet te heet worden.

11
11

Knijp de gelatine uit en los op in het suikerwater. Bestrijk de aardbeien met een bakkwastje met het mengsel.

12
12

Knip uit gekleurd papier driehoekige vlaggetjes en plak ze aan een stuk keukentouw.

13
13

Splijt de niet puntige kant van de sateprikkers een stukje met behulp van en mes en klem de uiteinden van het vlaggenlijntje ertussen.

14
14

Schrijf op de vlaggetjes een feestelijke boodschap. Zet de vlaggenlijn op de taart.

bereidingstip:

Heb je een keukenmachine? Gebruik die dan om het deeg te maken! Dan ben je nog sneller klaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.