bewaar
Pruimentaart met vanillekwark
Pruimentaart met vanillekwark
bewaar

Pruimentaart met vanillekwark

Het is pruimentijd! Deze heerlijke taart kun je je visite prima voorzetten.

45 min. bereiden
45 min. oventijd
234waarderingen

Ingrediënten

8 porties

215 g

tarwebloem

50 g

poedersuiker

½ tl

zout

100 g

ongezouten roomboter

2

middelgrote eieren

500 g

verse pruim

50 g

gepelde (ongezouten) pistachenootjes

250 g

vanillekwark

Dit heb je nodig

  • lage taartvorm, doorsnede 28 cm

Het is pruimentijd! Deze heerlijke taart kun je je visite prima voorzetten.

Aan de slag

1

Zeef 175 g bloem en de poedersuiker boven een kom. Verdeel de boter in kleine blokjes. Voeg het zout en de boter en het ei toe. Meng alles snel door elkaar en kneed het met koele handen tot een soepel deeg. Je kunt het deeg ook mengen in de keukenmachine. Vorm het deeg tot een bal en laat deze een halfuur afgedekt in de koelkast rusten.

2

Verwarm de oven voor op 175 °C. Was de pruimen, halveer ze en verwijder de pitten. Hak de pistachenootjes grof. Meng het laatste ei door de vanillekwark. Roer 40 g bloem door het kwarkmengsel.

3

Vet de vorm in met boter. Duw het deeg in de vorm. Verdeel het kwarkmengsel over de bodem en leg hierin de pruimen met de snijkanten naar boven. Strooi de pistachenootjes erover. Schuif de taart iets onder het midden in de oven en bak de taart in ca. 45 minuten goudbruin en gaar. Laat helemaal afkoelen.