Pruimentaart met vanillekwark
Het is pruimentijd! Deze heerlijke taart kun je je visite prima voorzetten.

Advertentie
Ingrediënten
- 215 g tarwebloem
- 50 g poedersuiker
- ½ tl zout
- 100 g ongezouten roomboter (koud)
- 2 middelgrote eieren
- 500 g verse pruimen
- 50 g gepelde (ongezouten) pistachenootjes
- 250 g vanillekwark
Keukenspullen
- lage taartvorm, doorsnede 28 cm
Advertentie
Bereiden
- Zeef 175 g bloem en de poedersuiker boven een kom. Verdeel de boter in kleine blokjes. Voeg het zout en de boter en het ei toe. Meng alles snel door elkaar en kneed het met koele handen tot een soepel deeg. Je kunt het deeg ook mengen in de keukenmachine. Vorm het deeg tot een bal en laat deze een halfuur afgedekt in de koelkast rusten.
- Verwarm de oven voor op 175 °C. Was de pruimen, halveer ze en verwijder de pitten. Hak de pistachenootjes grof. Meng het laatste ei door de vanillekwark. Roer 40 g bloem door het kwarkmengsel.
- Vet de vorm in met boter. Duw het deeg in de vorm. Verdeel het kwarkmengsel over de bodem en leg hierin de pruimen met de snijkanten naar boven. Strooi de pistachenootjes erover. Schuif de taart iets onder het midden in de oven en bak de taart in ca. 45 minuten goudbruin en gaar. Laat helemaal afkoelen.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 365 kcal
- eiwit 9 g
- koolhydraten 43 g
-
vet 17 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Pruimentaart met vanillekwark
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pruimentaart met vanillekwark
- 175 g tarwebloem
- 50 g poedersuiker
- ½ tl zout
- 100 g ongezouten roomboter
- 1 middelgroot ei
Zeef de bloem en poedersuiker boven een kom. Verdeel de boter in kleine blokjes. Voeg het zout en de boter en het ei toe. Meng alles snel door elkaar en kneed het met koele handen tot een soepel deeg.
Je kunt het deeg ook mengen in de keukenmachine. Vorm het deeg tot een bal en laat deze een halfuur afgedekt in de koelkast rusten.
- 500 g verse pruimen
- 50 g gepelde (ongezouten) pistachenootjes
- 1 middelgroot ei
- 40 g tarwebloem
- 250 g vanillekwark
Verwarm de oven voor op 175 °C. Was de pruimen, halveer ze en verwijder de pitten. Hak de pistachenootjes grof. Meng het laatste ei door de vanillekwark. Roer de bloem door het kwarkmengsel.
Vet de vorm in met boter. Duw het deeg in de vorm.
Verdeel het kwarkmengsel over de bodem en leg hierin de pruimen met de snijkanten naar boven.
Strooi de pistachenootjes erover. Schuif de taart iets onder het midden in de oven en bak de taart in ca. 45 minuten goudbruin en gaar.
Laat helemaal afkoelen.