bewaar
Speculaastaart met peer
Speculaastaart met peer
bewaar

Speculaastaart met peer

Deze taart is niet alleen een plaatje, de kruidige speculaas en zoete peer smaken ook heel goed samen.

20 min. bereiden
50 min. wachten
277waarderingen

Ingrediënten

5

Conference peren

1 el

citroensap

150 g

zachte boter

150 g

amandelspijs

4

middelgrote eieren

150 g

tarwebloem

1 el

speculaaskruiden

4 el

abrikozenjam

1 mespunt

zout

Dit heb je nodig

  • handmixer

  • lage taartvorm (Ø 26 cm)

Deze taart is niet alleen een plaatje, de kruidige speculaas en zoete peer smaken ook heel goed samen.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 160 °C.

2

Halveer de peren, schil ze en verwijder de klokhuizen. Wrijf de peren in met citroensap. Klop in een kom de boter en amandelspijs met de handmixer tot een romige massa.

3

Klop eerst een voor een de eieren erdoor en voeg dan al kloppend de bloem, speculaaskruiden, het zout en de jam toe. Klop alles tot een mooi beslag. Schep het beslag in de ingevette vorm en leg de peren er in een cirkel in, met de bolle kant naar boven en de smalle kant naar het midden. Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de taart in ca. 50 min. goudbruin en gaar. Laat de taart in de vorm afkoelen.

tip

Amandelspijs maken

Instructievideo - 01:03 min.