Speculaastaart met peer
Deze taart is niet alleen een plaatje, de kruidige speculaas en zoete peer smaken ook heel goed samen.

Ingrediënten
- 5 Conference peren (of een andere handpeer)
- 1 el citroensap
- 150 g zachte boter
- 150 g amandelspijs
- 4 middelgrote eieren
- 150 g tarwebloem
- 1 el speculaaskruiden
- 4 el abrikozenjam
- 1 mespunt zout
Keukenspullen
- handmixer
- lage taartvorm (Ø 26 cm)
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 160 °C.
- Halveer de peren, schil ze en verwijder de klokhuizen. Wrijf de peren in met citroensap. Klop in een kom de boter en amandelspijs met de handmixer tot een romige massa.
- Klop eerst een voor een de eieren erdoor en voeg dan al kloppend de bloem, speculaaskruiden, het zout en de jam toe. Klop alles tot een mooi beslag. Schep het beslag in de ingevette vorm en leg de peren er in een cirkel in, met de bolle kant naar boven en de smalle kant naar het midden. Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de taart in ca. 50 min. goudbruin en gaar. Laat de taart in de vorm afkoelen.

Amandelspijs maken
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 315 kcal
- eiwit 7 g
- koolhydraten 30 g
-
vet 18 g
waarvan verzadigd 9 g - natrium 80 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Speculaastaart met peer
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Speculaastaart met peer
Verwarm de oven voor op 160 °C.
- 5 Conference peren
- 1 el citroensap
Halveer de peren, schil ze en verwijder de klokhuizen. Wrijf de peren in met citroensap.
- 150 g zachte boter
- 150 g amandelspijs
Klop in een kom de boter en amandelspijs met de handmixer tot een romige massa.
- 4 middelgrote eieren
- 150 g tarwebloem
- 1 el speculaaskruiden
- 4 el abrikozenjam
- 1 mespunt zout
Klop eerst een voor een de eieren erdoor en voeg dan al kloppend de bloem, speculaaskruiden, het zout en de jam toe. Klop alles tot een mooi beslag.
Schep het beslag in de ingevette vorm en leg de peren er in een cirkel in, met de bolle kant naar boven en de smalle kant naar het midden.
Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de taart in ca. 50 min. goudbruin en gaar. Laat de taart in de vorm afkoelen.