bewaar
Kruidkoek met rozijnen
Kruidkoek met rozijnen
bewaar

Kruidkoek met rozijnen

Stel je even voor hoe je keuken zal ruiken als deze koek in de oven staat en je begint meteen met bakken.

15 min. bereiden
1 uur oventijd
75waarderingen

Ingrediënten

20 porties

300 g

volkorenmeel

1 zakje

bakpoeder

250 g

donkere basterdsuiker

1 el

koekkruiden

1 tl

kaneelpoeder

1 mespunt

zout

1

medium handsinaasappel

1

middelgroot ei

1 el

schenkstroop

200 ml

halfvolle melk

200 g

rozijnen

Dit heb je nodig

  • cakevorm (ca. 2 liter)

  • satéstokje

Stel je even voor hoe je keuken zal ruiken als deze koek in de oven staat en je begint meteen met bakken.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng in een kom volkorenmeel, bakpoeder, basterdsuiker, koekkruiden,kaneelpoeder en zout. Rasp boven de kom de oranje schil dun van de sinaasappel. Breek het ei boven de kom en voeg de stroop toe. Voeg al roerend scheutje voor scheutje de melk toe. Blijf roeren tot het beslag glad is. Schep de rozijnen door het beslag. Vet de vorm in. Schenk het beslag in de ingevette vorm. Zet de vorm op het rooster iets onder het midden in de oven en bak de koek 1 uur.

2

Steek een satéstokje in de koek. Komt dit er droog uit, dan is de koek gaar. Bak de koek anders nog 10 tot 15 min. en controleer de koek nogmaals. Laat de kruidkoek ca. 10 min. afkoelen, keer hem op een taartrooster en laat hem verder afkoelen.

bewaartipBewaar de koek in een trommel of verpak hem in aluminiumfolie

algemeenEen ouderwetse kruidkoek die het lekkerst is als de koek een of twee dagen de tijd krijgt om te rijpen, zodat de smaken van de kruiden lekker kunnen intrekken.