bewaar
Kruidkoekmuffins
Kruidkoekmuffins
bewaar

Kruidkoekmuffins

15 min. bereiden
20 min. wachten
110waarderingen

Ingrediënten

12 porties

300 g

bloem

1 zakje

bakpoeder

175 g

donkere basterdsuiker

2 eetlepels

koekkruiden

75 g

boter

5 eetlepels

stroop

1

ei

200 ml

halfvolle melk

Dit heb je nodig

  • muffinvorm met 12 holtes, ingevet

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 175 °C. Muffinvorm met bloem bestuiven. In grote kom bloem mengen met bakpoeder, basterdsuiker, koekkruiden en mespunt zout. Boter met stroop in magnetron in 20 sec. laten smelten. Botermengsel met ei door melk roeren. Met vork vloeibaar mengsel snel door bloem roeren, enkele klontjes zijn geen bezwaar. Beslag in muffinvormpjes scheppen. Kruidkoekmuffins in midden van oven in ca. 20-25 min. bruin en gaar bakken. Muffins 5 min. laten afkoelen en uit vorm nemen.

algemeenTest de muffins door er een satéstokje in te steken: als dat er droog uit komt, zijn de muffins gaar.

Cupcakes maken

Instructievideo - 08:15 min.