Ha­ver­mout­muf­fins met da­dels

Cake als ontbijt? Met deze muffins mag dat!

  • gebak
  • 12 stuks
  • 155 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(99) waardeer
gebak Cake als ontbijt? Met deze muffins mag dat! 12 stuks
3 99

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • muffinvorm met 12 holtes
  • 12 papieren cakevormpjes

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de dadels in kleine stukjes. Smelt de boter in een steelpan. Doe de havermout, basterdsuiker en het zout in een kom en roer de melk erdoor. Zeef het meel en de bakpoeder erboven en roer tot een glad beslag. Meng het ei, de gesmolten boter en dadelstukjes erdoor.
  2. Leg de papieren cups in de holtes van de muffinvorm en verdeel het beslag over de cups. Bak de havermoutmuffins in ca. 20 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat in de vorm afkoelen.

variatietip:

Je kunt in plaats van volkorenmeel ook speltmeel gebruiken.

bewaartip:

De muffins zijn de volgende dag het lekkerst. Bewaar de muffins maximaal 4 dagen in een afgesloten bak of trommel.

video

Cup­ca­kes ma­ken

Kookles interactief - 00:44 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 155 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2018 nr. 01 - Kickstart , Receptkaart 2004 week 44-45

Havermoutmuffins met dadels

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ha­ver­mout­muf­fins met da­dels

1
1
  • 175 g dadels zonder pit
  • 65 g ongezouten boter

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de dadels in kleine stukjes. Smelt de boter in een steelpan.

2
2
  • 50 g havermoutvlokken
  • 65 g donkere basterdsuiker
  • 1 mespunt zout
  • 125 ml halfvolle melk

Doe de havermout, basterdsuiker en het zout in een kom en roer de melk erdoor.

3
3
  • 75 g volkorenmeel
  • ½ zakje bakpoeder
  • 1 middelgroot ei

Zeef het meel en de bakpoeder erboven en roer tot een glad beslag. Meng het ei, de gesmolten boter en dadelstukjes erdoor.

4
4

Leg de papieren cups in de holtes van de muffinvorm en verdeel het beslag over de cups.

5
5

Bak de havermoutmuffins in ca. 20 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat in de vorm afkoelen.

variatietip:

Je kunt in plaats van volkorenmeel ook speltmeel gebruiken.

bewaartip:

De muffins zijn de volgende dag het lekkerst. Bewaar de muffins maximaal 4 dagen in een afgesloten bak of trommel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.