bewaar
Volkoren bananenbrood met dadels
Volkoren bananenbrood met dadels
bewaar

Volkoren bananenbrood met dadels

Dit is echt het aller-aller-lekkerste bananenbrood ter wereld. Mét gember-sesamglazuur.

30 min. bereiden
1 uur 10 min. oventijd
1 uur wachten
260waarderingen

Ingrediënten

12 personen

3 el

sesamzaad

8

dadels zonder pit

260 g

volkorenmeel

125 g

ongezouten roomboter

125 g

lichtbruine basterdsuiker

3 el

keukenstroop in pot

2

middelgrote eieren

3

bananen

1 tl

gemalen kaneel

2 tl

bakpoeder

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • cakevorm 30 cm

  • sateprikker

Dit is echt het aller-aller-lekkerste bananenbrood ter wereld. Mét gember-sesamglazuur.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 160 °C. Bekleed de cakevorm met het bakpapier. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Snijd de dadels in reepjes en bestrooi ze met wat volkorenmeel zodat ze niet naar de bodem zakken. Klop de boter en de suiker met een mixer 5 min. tot een luchtige massa. Klop de stroop erdoor. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en klop nog 3 min. Pel en prak de bananen en zeef de rest van het volkorenmeel. Spatel het sesamzaad, de dadels, volkorenmeel, banaan, kaneel en de bakpoeder luchtig door het boter-suikermengsel. Schep het beslag in de cakevorm.

2

Bak het bananenbrood in de oven in ca.1 uur en 10 min. goudbruin en gaar. Controleer het brood door er met een satéprikker in te prikken. Komt die er schoon uit, dan is het brood gaar. Laat buiten de oven 20 min. afkoelen in de vorm. Neem het brood uit de vorm en laat in 40 min. verder afkoelen.

bewaartipSnijd het bananenbrood in plakjes en vries deze los van elkaar in. Dan heb je altijd iets lekkers op voorraad

variatietipKun je geen volkorenmeel vinden? Je kunt ook gewoon meel gebruiken. Net zo lekker, wel iets minder verantwoord

bewaartipJe kunt dit bananenbrood 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar het in een luchtdichte trommel.

combinatietipExtra lekker met gember-sesamglazuur. Zeef 150 g poedersuiker en voeg 1 el gembersiroop en 2 el heet water toe. Meng tot een glad glazuur, schenk over de cake en bestrooi met 1 el geroosterd sesamzaad.

Bananenbrood bakken

Instructievideo - 04:34 min.