Bananenbrood
Binnen een handomdraai heb je deze overheerlijke bananenbrood gemaakt. Wie trakteer jij op een plakje?
Ingrediënten
10 porties
100 g
ongezouten roomboter
200 g
witte basterdsuiker
8 g
vanillesuiker
2
middelgrote eieren
125 ml
crème fraîche
300 g
bananen
250 g
tarwebloem
2 tl
bakpoeder
1 tl
gemalen kaneel
1 mespunt
zout
Dit heb je nodig
bakvorm (28 x 13 x 7 cm, uit bakvormenset rechthoekig, AH Spaaractie)
bakpapier
keukenmachine
satéprikker
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de cakevorm in en bekleed met bakpapier.
Meng de boter, basterd- en vanillesuiker in de keukenmachine in 20 sec. tot een bijna glad mengsel. Laat draaien en voeg 1 voor 1 de eieren en de crème fraîche toe. Pel en prak de bananen. Zeef in een grote kom de bloem, bakpoeder, kaneel en het zout. Schep het botermengsel door het bloemmengsel.
Schep de bananenpuree door het beslag. Verdeel over de bakvorm en bak in ca. 1 uur goudbruin en gaar. Controleer na 50 min. op gaarheid met de satéprikker. Komt deze er schoon uit, dan is het bananenbrood gaar. Laat 30 min. afkoelen, neem uit de vorm en laat in 1 uur verder afkoelen op een rooster.
Bananenbrood
Instructievideo - 02:17 min.
Bananenbrood
Binnen een handomdraai heb je deze overheerlijke bananenbrood gemaakt. Wie trakteer jij op een plakje?

10 porties
320 kcal
15 min. bereiden
90 min. wachten
60 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de cakevorm in en bekleed met bakpapier.
Meng de boter, basterd- en vanillesuiker in de keukenmachine in 20 sec. tot een bijna glad mengsel. Laat draaien en voeg 1 voor 1 de eieren en de crème fraîche toe. Pel en prak de bananen. Zeef in een grote kom de bloem, bakpoeder, kaneel en het zout. Schep het botermengsel door het bloemmengsel.
Schep de bananenpuree door het beslag. Verdeel over de bakvorm en bak in ca. 1 uur goudbruin en gaar. Controleer na 50 min. op gaarheid met de satéprikker. Komt deze er schoon uit, dan is het bananenbrood gaar. Laat 30 min. afkoelen, neem uit de vorm en laat in 1 uur verder afkoelen op een rooster.
vegantip:Bekijk deze variant voor de vegan versie: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1194756/vegan-bananenbrood
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 10 personen)100 g ongezouten roomboter
200 g witte basterdsuiker
8 g vanillesuiker
2 middelgrote eieren
125 ml crème fraîche
300 g bananen
250 g tarwebloem
2 tl bakpoeder
1 tl gemalen kaneel
1 mespunt zout
Dit heb je nodig
bakvorm (28 x 13 x 7 cm, uit bakvormenset rechthoekig, AH Spaaractie)
bakpapier
keukenmachine
satéprikker