bewaar
Bananenbrood
Bananenbrood
bewaar

Bananenbrood

Geen wonder dat bananenbrood zó in populariteit is gestegen. Makkelijk te maken en alleen al de geur van dit bananenbrood is onweerstaanbaar.

15 min. bereiden
1 uur oventijd
1 uur 30 min. wachten
985waarderingen

Ingrediënten

10 personen

250 g

tarwebloem

2 tl

bakpoeder

1 tl

gemalen kaneel

1 mespunt

zout

300 g

banaan

100 g

ongezouten roomboter

200 g

witte basterdsuiker

8 g

vanillesuiker

2

middelgrote eieren

125 ml

crème fraîche

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • cakevorm (27 cm)

  • keukenmachine

  • satéprikker

Geen wonder dat bananenbrood zó in populariteit is gestegen. Makkelijk te maken en alleen al de geur van dit bananenbrood is onweerstaanbaar.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de cakevorm in en bekleed met bakpapier.

2

Zeef in een grote kom de bloem, bakpoeder, kaneel en het zout. Pel en prak de banaan. Meng de boter, basterd- en vanillesuiker in de keukenmachine in 20 sec. tot een bijna glad mengsel. Laat draaien en voeg 1 voor 1 de eieren en de crème fraîche toe. Schep door het bloemmengsel.

3

Schep de bananenpuree door het beslag. Verdeel over de cakevorm en bak in ca. 1 uur goudbruin en gaar. Controleer na 50 min. op gaarheid met de satéprikker. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat 30 min. afkoelen, neem uit de vorm en laat in 1 uur verder afkoelen op een rooster. Bon appétit!

tip

Bananenbrood

Instructievideo - 02:17 min.