bewaar
Bananenbrood
Bananenbrood
bewaar

Bananenbrood

Binnen een handomdraai heb je deze overheerlijke bananenbrood gemaakt. Wie trakteer jij op een plakje?

15 min. bereiden
1 uur oventijd
1 uur 30 min. wachten
1063waarderingen

Ingrediënten

10 porties

100 g

ongezouten roomboter

200 g

witte basterdsuiker

8 g

vanillesuiker

2

middelgrote eieren

125 ml

crème fraîche

300 g

bananen

250 g

tarwebloem

2 tl

bakpoeder

1 tl

gemalen kaneel

1 mespunt

zout

Dit heb je nodig

  • bakvorm (28 x 13 x 7 cm, uit bakvormenset rechthoekig, AH Spaaractie)

  • bakpapier

  • keukenmachine

  • satéprikker

Binnen een handomdraai heb je deze overheerlijke bananenbrood gemaakt. Wie trakteer jij op een plakje?

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de cakevorm in en bekleed met bakpapier.

2

Meng de boter, basterd- en vanillesuiker in de keukenmachine in 20 sec. tot een bijna glad mengsel. Laat draaien en voeg 1 voor 1 de eieren en de crème fraîche toe. Pel en prak de bananen. Zeef in een grote kom de bloem, bakpoeder, kaneel en het zout. Schep het botermengsel door het bloemmengsel.

3

Schep de bananenpuree door het beslag. Verdeel over de bakvorm en bak in ca. 1 uur goudbruin en gaar. Controleer na 50 min. op gaarheid met de satéprikker. Komt deze er schoon uit, dan is het bananenbrood gaar. Laat 30 min. afkoelen, neem uit de vorm en laat in 1 uur verder afkoelen op een rooster.

vegantipBekijk deze variant voor de vegan versie: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1194756/vegan-bananenbrood

Bananenbrood

Instructievideo - 02:17 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bananenbrood

Binnen een handomdraai heb je deze overheerlijke bananenbrood gemaakt. Wie trakteer jij op een plakje?

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig