bewaar
Bananenbrood met sinaasappel
Bananenbrood met sinaasappel
bewaar

Bananenbrood met sinaasappel

In Australië vind je banenbrood in elk koffietentje, en ook hier smullen we ervan, vooral de kinderen!

1 uur 30 min. bereiden
1 uur 30 min. wachten
193waarderingen

Ingrediënten

10 personen

2

perssinaasappels

225 g

witte basterdsuiker

250 g

tarwebloem

2 tl

bakpoeder

1 tl

gemalen kaneel

100 g

ongezouten roomboter

1 zakje

vanillesuiker

2

middelgrote eieren

125 ml

crème fraîche

300 g

banaan

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • cakevorm (27 cm)

  • keukenmachine

  • satéprikker

In Australië vind je banenbrood in elk koffietentje, en ook hier smullen we ervan, vooral de kinderen!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Zo kunt u het brood later makkelijk uit de vorm halen. Rasp de oranje schil van de sinaasappels en pers de helft van de vruchten uit. Houd het rasp apart. Doe het sap met 25 g basterdsuiker in een steelpan en verwarm op laag vuur tot de suiker is opgelost. Dit duurt ca. 10 min

2

Zeef ondertussen in een grote kom de bloem met de bakpoeder, kaneel en een mespunt zout. Meng de boter, 200 g basterdsuiker en vanillesuiker in de keukenmachine in 20 sec. tot een bijna glad mengsel. Laat draaien en voeg 1 voor 1 de eieren en de crème fraîche toe. Schep door het bloemmengsel.

3

Pel de bananen en prak fijn. Schep de banaan met het sinaasappelrasp door het beslag. Verdeel over de cakevorm. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van 1 sinaasappel en snijd het vruchtvlees in dunne plakken. Verdeel dakpansgewijs over het beslag. Schenk de suikerstroop erover.

4

Bak in het midden van de oven in ca. 1 uur goudbruin en gaar. Controleer na 50 min. op gaarheid met de satéprikker. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat 30 min. afkoelen, neem uit de vorm en laat in 1 uur verder afkoelen op een rooster.

Bananenbrood bakken

Instructievideo - 00:44 min.