bewaar
Brownies met amandelmeel, dadels en pecannoten
Brownies met amandelmeel, dadels en pecannoten
bewaar

Brownies met amandelmeel, dadels en pecannoten

De betere brownies om te trakteren. Geheim ingrediënt: courgette. Surprise!

15 min. bereiden
30 min. oventijd
1 uur wachten
13waarderingen

Ingrediënten

18 porties

200 g

Raw Organic kokosolie

½

courgette

100 g

pecannoten

350 g

dadels zonder pit

150 g

Raw Organic cacaonibs

2 el

cacaopoeder

3

middelgrote eieren

100 g

amandelmeel

1 mespunt

zout

2 tl

bakpoeder

Dit heb je nodig

  • grove rasp

  • keukenmachine

  • rechthoekige bakvorm (20 x 30 cm)

  • bakpapier

  • sateprikker

De betere brownies om te trakteren. Geheim ingrediënt: courgette. Surprise!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de kokosolie in een steelpan. Rasp de courgette en hak de noten grof.

2

Doe de kokosolie, dadels, cacaonibs, cacao en eieren in de keukenmachine en maal snel tot een fijn, samenhangend deeg. Doe het deeg in een kom. Spatel het amandelmeel, zout en de bakpoeder erdoor. Roer de courgette en pecannoten erdoor.

3

Bekleed de vorm met bakpapier. Doe het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. Laat in ca. 30 min. in de oven gaar worden. Steek tegen het einde van de baktijd een satéprikker in de brownies. Komt deze er schoon uit, dan zijn ze gaar. Laat 1 uur afkoelen en snijd in 36 stukjes (6 x 6).

algemeenDe brownies meenemen? Kan door ze te verpakken in bakpapier. Met een touwtje erom- heen blijft het papier goed zitten. Of wikkel de brownies per stuk in bakpapier en strik ze met een touwtje dicht. Leuk om uit te delen!

Brownies met amandelmeel, dadels en pecannoten

Instructievideo - 02:17 min.