Zwarte bonen brownies
Brownies zonder bloem, geraffineerde suikers en lactosevrij!

Advertentie
Ingrediënten
- 400 g zwarte bonen in blik
- 225 g medjouldadels
- 3 middelgrote eieren
- 75 g cacaopoeder
- 1 tl bakpoeder
- 50 g kokosolie
- 2 tl vanille-extract
- 60 g gezouten pecannoten
Keukenspullen
- staafmixer
- bakpapier
- brownievorm (28 x 18 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verhit de oven voor op 200 °C Doe ondertussen de zwarte bonen in een vergiet. Spoel met koud stromend water, laat uitlekken en dep goed droog Ontpit de medjouldadels en snijd in stukken. Hak de pecannoten grof.
- Doe alle ingrediënten behalve de pecannoten in een kom en pureer met een staafmixer glad. Hak de pecannoten en schep de helft erdoor. Bekleed de bakvorm met bakpapier, verdeel het mengsel erover en strijk glad. Bestrooi met de rest van de pecannoten en druk ze en beetje in. Bak in het midden van de oven in 15-20 min gaar. Laat helemaal afkoelen.
Tip:
Zet ze voor een stevigere bite 1 uur in de koelkast.

Zwarte bonen brownies
Advertentie
Ook te zien in
Zwarte bonen brownies
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Zwarte bonen brownies
Verhit de oven voor op 200 °C
- 400 g zwarte bonen in blik
Doe ondertussen de zwarte bonen in een vergiet. Spoel met koud stromend water, laat uitlekken en dep goed droog
- 225 g medjouldadels
Ontpit de medjouldadels en snijd in stukken. Hak de pecannoten grof.
- 3 middelgrote eieren
- 75 g cacaopoeder
- 1 tl bakpoeder
- 50 g kokosolie
- 2 tl vanille-extract
- 60 g gezouten pecannoten
Doe alle ingrediënten behalve de pecannoten in een kom en pureer met een staafmixer glad. Hak de pecannoten en schep de helft erdoor.
Bekleed de bakvorm met bakpapier, verdeel het mengsel erover en strijk glad.
Bestrooi met de rest van de pecannoten en druk ze en beetje in.
Bak in het midden van de oven in 15-20 min gaar. Laat helemaal afkoelen.