Zwar­te bo­nen brow­nies

Brownies zonder bloem, geraffineerde suikers en lactosevrij!

  • nagerecht
  • 18 stuks
    • 10 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(3) waardeer
amerikaans nagerecht Brownies zonder bloem, geraffineerde suikers en lactosevrij! 18 stuks
5 3

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer
  • bakpapier
  • brownievorm (28 x 18 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de oven voor op 200 °C Doe ondertussen de zwarte bonen in een vergiet. Spoel met koud stromend water, laat uitlekken en dep goed droog Ontpit de medjouldadels en snijd in stukken. Hak de pecannoten grof.
  2. Doe alle ingrediënten behalve de pecannoten in een kom en pureer met een staafmixer glad. Hak de pecannoten en schep de helft erdoor. Bekleed de bakvorm met bakpapier, verdeel het mengsel erover en strijk glad. Bestrooi met de rest van de pecannoten en druk ze en beetje in. Bak in het midden van de oven in 15-20 min gaar. Laat helemaal afkoelen.

Tip:

Zet ze voor een stevigere bite 1 uur in de koelkast.

video

Zwar­te bo­nen brow­nies

leuk-snel - 00:29 min.

Advertentie

Zwarte bonen brownies

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zwar­te bo­nen brow­nies

1
1

Verhit de oven voor op 200 °C

2
2
  • 400 g zwarte bonen in blik

Doe ondertussen de zwarte bonen in een vergiet. Spoel met koud stromend water, laat uitlekken en dep goed droog

3
3
  • 225 g medjouldadels

Ontpit de medjouldadels en snijd in stukken. Hak de pecannoten grof.

4
4
  • 3 middelgrote eieren
  • 75 g cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • 50 g kokosolie
  • 2 tl vanille-extract
  • 60 g gezouten pecannoten

Doe alle ingrediënten behalve de pecannoten in een kom en pureer met een staafmixer glad. Hak de pecannoten en schep de helft erdoor.

5
5

Bekleed de bakvorm met bakpapier, verdeel het mengsel erover en strijk glad.

6
6

Bestrooi met de rest van de pecannoten en druk ze en beetje in.

7
7

Bak in het midden van de oven in 15-20 min gaar. Laat helemaal afkoelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.