Car­rot ca­ke bal­len

Worteltaart wordt tussendoortje: deze balletjes worden ook wel bliss balls genoemd.

(1) waardeer
nagerecht Worteltaart wordt tussendoortje: deze balletjes worden ook wel bliss balls genoemd. 18 stuks
5 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • fijne rasp

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Ontpit de dadels en rooster ondertussen het sesamzaad. Laat het sesamzaad in een bakje afkoelen. Doe de havermout, dadels, walnoten, koek- en speculaaskruiden en het vanille-extract in de keukenmachine en mix tot een plakkerig mengsel. Dit duurt ca. 3 min.
  2. Schil en rasp de winterpeen met een fijne rasp en schep door het mengsel. Draai met natte handen 18 balletjes ter grootte van een walnoot en rol door het sesamzaad.

bewaartip:

De balletjes zijn afgedekt in de koelkast een week een week houdbaar.

video

Car­rot­ca­ke bal­len

leuk-snel - 00:22 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 70 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
september 2019

Carrot cake ballen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Car­rot ca­ke bal­len

1
1
  • 6 medjouldadels
  • 4 el sesamzaadjes

Ontpit de dadels. Rooster het sesamzaad in een pan zonder olie of boter 3 min. op middelhoog vuur. Laat in een bakje afkoelen.

2
2
  • 100 g grove havermoutvlokken
  • 50 g ongezouten walnoten
  • 1 tl kruidenmix koek en speculaas
  • 1 tl vanille-extract

Doe de havermout, dadels, walnoten, koek- en speculaaskruiden en het vanille-extract in de keukenmachine en mix tot een plakkerig mengsel. Dit duurt ca. 3 min.

3
3
  • 100 g winterpenen

Schil en rasp de winterpeen met een fijne rasp en schep door het mengsel.

4
4

Draai met natte handen balletjes ter grootte van een walnoot en rol door het sesamzaad.

bewaartip:

De balletjes zijn afgedekt in de koelkast een week een week houdbaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.