Ve­gan ca­ke

Cake maken zonder ei en boter? Kan prima! Je hebt 'm al in 10 min. in de oven staan.

  • nagerecht
  • 12 personen
  • 195 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 50 min. oventijd
(2) waardeer
nagerecht Cake maken zonder ei en boter? Kan prima! Je hebt 'm al in 10 min. in de oven staan. 12 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • handmixer
  • cakevorm (25 cm, ingevet)
  • satéprikker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur. Zet het vuur uit.
  2. Mix in een grote kom het bakmeel, de baking soda, suiker en het zout. Mix er met een garde de amandelmelk, kokosolie, vanille en azijn door.
  3. Bekleed de cakevorm met het bakpapier. Verdeel het beslag over de cakevorm. Bak in het midden van de oven in ca. 50 min. goudgeel en gaar. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Prik de prikker in het midden van de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat de cake minimaal 1 uur afkoelen in de vorm.

bereidingstip:

Het zuur van de appelcider-azijn helpt de cake om te rijzen. Geen azijn in huis? Gebruik dan 1 el citroensap. Meng voor extra citroensmaak het rasp van een schoongeboende citroen door het beslag.

variatietip:

De kokosolie kun je ook vervangen door zonnebloemolie.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 195 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 28 g
    waarvan suikers 17 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
April 2020

Vegan cake

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­gan ca­ke

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
2
  • 100 g kokosolie

Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur. Zet het vuur uit.

3
3
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 5 g baking soda
  • 200 g kristalsuiker
  • 1 mespunt zout

Mix in een grote kom het bakmeel, de baking soda, suiker en het zout.

4
4
  • 200 ml amandelmelk
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 el appelciderazijn

Mix er met een garde de amandelmelk, kokosolie, vanille en azijn door.

5
5

Bekleed de cakevorm met het bakpapier. Verdeel het beslag over de cakevorm. Bak in het midden van de oven in ca. 50 min. goudgeel en gaar.

6
6

Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Prik de prikker in het midden van de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.

7
7

Laat de cake minimaal 1 uur afkoelen in de vorm.

bereidingstip:

Het zuur van de appelcider-azijn helpt de cake om te rijzen. Geen azijn in huis? Gebruik dan 1 el citroensap. Meng voor extra citroensmaak het rasp van een schoongeboende citroen door het beslag.

variatietip:

De kokosolie kun je ook vervangen door zonnebloemolie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.