bewaar
Vegan cake
Vegan cake
bewaar

Vegan cake

Cake maken zonder ei en boter? Kan prima! Je hebt 'm al in 10 min. in de oven staan.

10 min. bereiden
50 min. oventijd
1 uur wachten
10waarderingen

Ingrediënten

12 personen

100 g

kokosolie

200 g

zelfrijzend bakmeel

5 g

baking soda

200 g

kristalsuiker

1 mespunt

zout

200 ml

amandelmelk

1 tl

vanille-extract

1 el

appelciderazijn

Dit heb je nodig

  • handmixer

  • cakevorm (25 cm, ingevet)

  • satéprikker

Cake maken zonder ei en boter? Kan prima! Je hebt 'm al in 10 min. in de oven staan.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur. Zet het vuur uit.

2

Mix in een grote kom het bakmeel, de baking soda, suiker en het zout. Mix er met een garde de amandelmelk, kokosolie, vanille en azijn door.

3

Bekleed de cakevorm met het bakpapier. Verdeel het beslag over de cakevorm. Bak in het midden van de oven in ca. 50 min. goudgeel en gaar. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Prik de prikker in het midden van de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat de cake minimaal 1 uur afkoelen in de vorm.

tip

variatietipDe kokosolie kun je ook vervangen door zonnebloemolie.

bereidingstipHet zuur van de appelcider-azijn helpt de cake om te rijzen. Geen azijn in huis? Gebruik dan 1 el citroensap. Meng voor extra citroensmaak het rasp van een schoongeboende citroen door het beslag.