Ube cup­ca­kes

Cupcakes met ube. Wat je niet allemaal met deze prachtige paarse knol kunt doen!

  • gebak
  • 12 stuks
  • 350 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 2 uur wachten
    • 30 min. oventijd
(2) waardeer
gebak Cupcakes met ube. Wat je niet allemaal met deze prachtige paarse knol kunt doen! 12 stuks
3 2

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • muffinvorm met 12 holtes

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen, snijd in blokjes en kook of stoom ze in 15 min. gaar. Pureer in de keukenmachine.
  2. Verwarm de melk. Meng samen met de vanille door ⅔ van de ubepuree. Meng 40 g suiker (per 12 cupcakes) door de rest van de ubepuree. Klop de boter met de rest van de suiker luchtig met de handmixer of in de keukenmachine. Klop de eieren los en voeg geleidelijk al kloppend toe. Zeef het bakmeel met het bakpoeder, baking soda en zout en spatel door het botermengsel. Spatel de ubepuree met de melk en vanille erdoor.
  3. Verdeel het beslag over de holtes in de muffinvorm en bak in 30 min. gaar in de oven. Laat op een rooster in minimaal 2 uur helemaal afkoelen. Spatel de roomkaas door de ubepuree met de suiker, zodat je een gemarmerd geheel krijgt. Verdeel over de afgekoelde cupcakes.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 350 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
maart-april 2019

Ube cupcakes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ube cup­ca­kes

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 750 g ube aardappelen

Schil de aardappelen, snijd in blokjes en kook of stoom ze in 15 min. gaar. Pureer in de keukenmachine.

3
3
  • 100 ml volle melk
  • 1 tl vanille-extract
  • 40 g fijne kristalsuiker

Verwarm de melk. Meng samen met de vanille door ⅔ van de ubepuree. Meng de suiker door de rest van de ubepuree.

4
4
  • 150 g ongezouten roomboter
  • 150 g fijne kristalsuiker

Klop de boter met de rest van de suiker luchtig met de handmixer of in de keukenmachine.

5
5
  • 3 middelgrote eieren

Klop de eieren los en voeg geleidelijk al kloppend toe.

6
6
  • 175 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ tl baking soda
  • ½ tl zout

Zeef het bakmeel met het bakpoeder, baking soda en zout en spatel door het botermengsel.

7
7

Spatel de ubepuree met de melk en vanille erdoor.

8
8

Verdeel het beslag over de holtes in de muffinvorm en bak in 30 min. gaar in de oven. Laat op een rooster in minimaal 2 uur helemaal afkoelen.

9
9
  • 200 g roomkaas

Spatel de roomkaas door de ubepuree met de suiker, zodat je een gemarmerd geheel krijgt. Verdeel over de afgekoelde cupcakes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.