bewaar
Aardbeienkwarkcake
Aardbeienkwarkcake
bewaar

Aardbeienkwarkcake

Het moeilijkste aan deze cake? Wachten tot hij is afgekoeld.

20 min. bereiden
50 min. oventijd
2 uur wachten
271waarderingen

Ingrediënten

24 porties

1

citroen

150 g

ongezouten roomboter

250 g

fijne kristalsuiker

3

middelgrote eieren

300 g

volle Franse kwark

100 ml

volle melk

400 g

zelfrijzend bakmeel

2 tl

bakpoeder

500 g

aardbeien

185 g

roomkaas naturel

100 g

poedersuiker

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • ovenschaal (34 x 23 cm)

Het moeilijkste aan deze cake? Wachten tot hij is afgekoeld.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed de ovenschaal met bakpapier. Rasp de gele schil van de schoongeboende citroen en pers de vrucht uit. Doe de boter en suiker in een grote kom en klop met een mixer in 5 min. luchtig. Voeg al mixend één voor één de eieren toe. Meng het citroenrasp, de kwark en melk door het botermengsel. Zeef het bakmeel en de bakpoeder erboven en spatel luchtig erdoor. Verdeel het beslag over de ovenschaal.

2

Snijd de helft van de aardbeien in kwarten en duw ze voorzichtig in het beslag zodat ze niet meer zichtbaar zijn. Bak de cake in ca. 50 min. gaar in het midden van de oven. Steek er na 40 min. een satéprikker in. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat op een rooster in 2 uur afkoelen.

3

Meng de roomkaas, poedersuiker en het citroensap tot glazuur. Bestrijk de cake ermee. Snijd de aardbeien in partjes en verdeel over de cake. Bestrooi met poedersuiker.

dieettipDagje bewust eten? Gebruik dan halfvolle kwark en melk en light roomkaas.

Aardbeienkwarkcake

Instructievideo - 04:11 min.