Cak­e­ca­deau­tjes

Cake met de frisse smaak van sinaasappel en een strik van marsepein.

  • gebak
  • 24 stuks
  • 175 kcal voedingswaarden
    • 1 uur bereiden
    • 2 uur wachten
    • 40 min. oventijd
(21) waardeer
hollands gebak Cake met de frisse smaak van sinaasappel en een strik van marsepein. 24 stuks
4 21

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (18 x 28 cm)
  • sateprikker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. Doe de boter (op kamertemperatuur) en suiker in een kom en klop met een mixer in 5 min. luchtig. Voeg een voor een de eieren toe.
  2. Roer het sinaasappelrasp, de kwark en melk door het botermengsel. Zeef het bakmeel en de bakpoeder erboven en meng voorzichtig met een spatel. Vet de ovenschaal in en verdeel het beslag. Bak in het midden van de oven in ca. 40 min. gaar. Controleer na 35 min. op gaarheid met de satéprikker. Als deze er schoon uitkomt, is de cake gaar. Laat op een rooster in 2 uur helemaal afkoelen.
  3. Snijd een ½ cm van de zijkanten van de cake. Snijd de cake overlangs doormidden. Bestrijk de onderste helft met 4 el jam en leg de bovenste helft erop. Snijd in 24 stukjes van 4 x 4 cm.
  4. Snijd de marsepein in stukken en kneed soepel Rol de stukken op een met de poedersuiker bestoven werkblad uit tot een lap van 24 x 48 cm en 2 mm dik. Snijd ⅔ van de marsepein met behulp van een liniaal in 24 repen van 1 x 24 cm. Bestrijk 1 kant van de repen met 1½ el jam.
  5. Halveer de repen en vouw met de jam kant naar beneden bovenlangs om een cakeje heen en druk vast. Vouw een tweede reep met de jam kant naar beneden kruislings om het cakeje heen en druk ook vast.
  6. Snijd de rest van de marsepein in 24 stukjes van 2 x 6 cm. Knijp met je duim en wijsvinger het midden van elk stukje naar elkaar toe, zodat je een strikje krijgt. Bestrijk de onderkant van het strikje met de rest van de jam en plak op de gekruiste repen. Druk daarop een schuddebuikje vast. Maak zo nog 23 cakecadeautjes.

bereidingstip:

Je kunt deze cakejes 1 dag van tevoren bereiden.

video

Mar­se­pein ma­ken

Instructievideo - 01:41 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 175 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Cakecadeautjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cak­e­ca­deau­tjes

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

Sint en Piet cake-cadeautjes Stap 1.mp4

Instructievideo

00:03 min.

2
2
  • 1 sinaasappel
  • 100 g ongezouten roomboter
  • 150 g kristalsuiker

Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. Doe de boter (op kamertemperatuur) en suiker in een kom en klop met een mixer in 5 min. luchtig.

3
3
  • 2 middelgrote eieren

Voeg een voor een de eieren toe.

4
4
  • 200 g volle kwark
  • 70 ml volle melk

Roer het sinaasappelrasp, de kwark en melk door het botermengsel.

5
5
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder

Zeef het bakmeel en de bakpoeder erboven en meng voorzichtig met een spatel.

6
6

Vet de ovenschaal in en verdeel het beslag. Bak in het midden van de oven in ca. 40 min. gaar.

7
7

Controleer na 35 min. op gaarheid met de satéprikker. Als deze er schoon uitkomt, is de cake gaar. Laat op een rooster in 2 uur helemaal afkoelen.

8
8

Snijd een ½ cm van de zijkanten van de cake. Snijd de cake overlangs doormidden.

9
9
  • 4 el aardbeienjam

Bestrijk de onderste helft met de jam en leg de bovenste helft erop. Snijd in 24 stukjes van 4 x 4 cm.

10
10
  • 300 g marsepein

Snijd de marsepein in stukken en kneed soepel.

11
11
  • 2 el poedersuiker

Rol de stukken op een met de poedersuiker bestoven werkblad uit tot een lap van 24 x 48 cm en 2 mm dik.

12
12
  • 1½ el aardbeienjam

Snijd ⅔ van de marsepein met behulp van een liniaal in 24 repen van 1 x 24 cm. Bestrijk 1 kant van de repen met de jam.

13
13

Halveer de repen en vouw met de jam kant naar beneden bovenlangs om een cakeje heen en druk vast.

14
14

Vouw een tweede reep met de jam kant naar beneden kruislings om het cakeje heen en druk ook vast.

15
15

Snijd de rest van de marsepein in 24 stukjes van 2 x 6 cm.

16
16

Knijp met je duim en wijsvinger het midden van elk stukje naar elkaar toe, zodat je een strikje krijgt.

17
17
  • ½ el aardbeienjam

Bestrijk de onderkant van het strikje met de rest van de jam en plak op de gekruiste repen.

18
18
  • 24 schuddebuikjes

Druk daarop een schuddebuikje vast. Maak zo nog 23 cakecadeautjes.

bereidingstip:

Je kunt deze cakejes 1 dag van tevoren bereiden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.