bewaar
Appelcake van amandelmeel & honing
Appelcake van amandelmeel & honing
bewaar

Appelcake van amandelmeel & honing

Ouderwets genieten van een warme appelcake. Wat wil je nog meer?

15 min. bereiden
45 min. oventijd
19waarderingen

Ingrediënten

10 personen

50 g

kokosolie

2

elstar-appels

100 g

gezouten pecannoten

4

middelgrote eieren

100 g

vloeibare bloemenhoning

200 g

amandelmeel

1 tl

bakpoeder

Dit heb je nodig

  • handmixer

  • cakevorm 30 cm

  • bakpapier

Ouderwets genieten van een warme appelcake. Wat wil je nog meer?

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de kokosolie op laag vuur in een pannetje. Laat afkoelen. Was de appels en snijd ze ongeschild langs het klokhuis aan 4 kanten in plakjes van 1 cm dik. Snijd de plakjes in blokjes van 1 cm. Hak de noten grof. Klop met een handmixer de eieren met de honing tot een glad mengsel. Spatel er het amandelmeel, de bakpoeder en kokosolie door. Spatel vervolgens de blokjes appel en noten erdoor.

2

Bekleed de cakevorm met bakpapier en schep het beslag erin. Bak in ca. 45 min. in het midden van de oven. Dek indien nodig na 30 min. af met aluminiumfolie als de cake te donker wordt. Laat afkoelen.