Ap­pel­ca­ke van aman­del­meel & ho­ning

Ouderwets genieten van een warme appelcake. Wat wil je nog meer?

  • gebak
  • 10 personen
  • 325 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 45 min. oventijd
(4) waardeer
gebak Ouderwets genieten van een warme appelcake. Wat wil je nog meer? 10 personen
4 4

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • handmixer
  • cakevorm 30 cm
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de kokosolie op laag vuur in een pannetje. Laat afkoelen. Was de appels en snijd ze ongeschild langs het klokhuis aan 4 kanten in plakjes van 1 cm dik. Snijd de plakjes in blokjes van 1 cm. Hak de noten grof. Klop met een handmixer de eieren met de honing tot een glad mengsel. Spatel er het amandelmeel, de bakpoeder en kokosolie door. Spatel vervolgens de blokjes appel en noten erdoor.
  2. Bekleed de cakevorm met bakpapier en schep het beslag erin. Bak in ca. 45 min. in het midden van de oven. Dek indien nodig na 30 min. af met aluminiumfolie als de cake te donker wordt. Laat afkoelen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 325 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 05-06

Appelcake van amandelmeel & honing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ap­pel­ca­ke van aman­del­meel & ho­ning

1
1
  • 50 g kokosolie

Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de kokosolie op laag vuur in een pannetje. Laat afkoelen.

2
2
  • 2 elstar-appels

Was de appels en snijd ze ongeschild langs het klokhuis aan 4 kanten in plakjes van 1 cm dik.

3
3
  • 100 g gezouten pecannoten

Snijd de plakjes in blokjes van 1 cm. Hak de noten grof.

4
4
  • 4 middelgrote eieren
  • 100 g vloeibare bloemenhoning
  • 200 g amandelmeel
  • 1 tl bakpoeder

Klop met een handmixer de eieren met de honing tot een glad mengsel. Spatel er het amandelmeel, de bakpoeder en kokosolie door.

5
5

Spatel vervolgens de blokjes appel en noten erdoor.

6
6

Bekleed de cakevorm met bakpapier en schep het beslag erin. Bak in ca. 45 min. in het midden van de oven.

7
7

Dek indien nodig na 30 min. af met aluminiumfolie als de cake te donker wordt. Laat afkoelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.