Ge­ka­ra­mel­li­seer­de pe­can­no­ten met ho­ning

Noten en honing zijn altijd een gouden combinatie.

(0) waardeer
bijgerecht Noten en honing zijn altijd een gouden combinatie. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Ris de blaadjes van het takje tijm.
  2. Meng de noten met de tijm en honing en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Zet 15 min. in de oven. Schep elke 5 min. om. Laat afkoelen tot gebruik.

combinatietip:

Door het roosteren en karamelliseren (met honing) krijgen de noten een heerlijke smaak. Lekker bij een (kerst)kaasplank, op een bol kaneelijs of karamelijs met slagroom. Het gerecht is dan niet meer lactosevrij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 245 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2017 week 51-52

Gekaramelliseerde pecannoten met honing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­ka­ra­mel­li­seer­de pe­can­no­ten met ho­ning

1
1
  • 1 takje verse tijm

Verwarm de oven voor op 160 °C. Ris de blaadjes van het takje tijm.

2
2
  • 115 g gezouten pecannoten
  • 2 el bloemenhoning

Meng de noten met de tijm en honing en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

3
3

Zet 15 min. in de oven. Schep elke 5 min. om. Laat afkoelen tot gebruik.

combinatietip:

Door het roosteren en karamelliseren (met honing) krijgen de noten een heerlijke smaak. Lekker bij een (kerst)kaasplank, op een bol kaneelijs of karamelijs met slagroom. Het gerecht is dan niet meer lactosevrij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.