'Suikervrije' koekjes
Deze koekjes zonder toegevoegde suikers krijgen hun heerlijke smaak van dadels (met van nature aanwezige suikers), anijszaad en tahin. Op basis van havermout en amandelmeel.
125 kcal
20 min. bereiden, 15 min. oventijd
Ingrediënten
Aantal porties
100 gram dadels zonder pit
dadels zonder pit
25 gram kokosolie
kokosolie
100 gram volkoren fijne havermoutvlokken
volkoren fijne havermoutvlokken
50 gram amandelmeel
amandelmeel
1 middelgroot scharrelei
middelgroot scharrelei
1 theelepel bakpoeder
bakpoeder
0.5 theelepel gemalen anijszaad
gemalen anijszaad
0.25 theelepel zout
zout
30 gram tahin
tahin
Dit heb je nodig
bakpapier
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
december 2025 - december 2025
Verwarm de oven voor op 170 °C. Week de dadels 10 min. in warm water, giet af en laat uitlekken. Smelt de kokosolie.
Mix de havermout, het amandelmeel, 125 g dadels (per 12 stuks), het ei, bakpoeder, anijszaad en zout in een kleine hakmolen glad. Meng de tahin en gesmolten olie erdoor.
Snijd de rest van de dadels fijn en meng door het deeg. Rol met natte handen 12 balletjes (per 12 stuks) van het deeg en druk plat tot koekjes van 1 cm dik.
Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven in ca. 10-15 min. lichtbruin.
- bewaartipJe kunt de koekjes 4-5 dagen bewaren in een afsluitbare doos.
- bewaartipJe kunt de koekjes maken t/m stap 3. Bewaar 3 maanden in de vriezer en ga verder bij stap 4 (bij het bakken in de oven) voor gebruik.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
'Suikervrije' koekjes
Deze koekjes zonder toegevoegde suikers krijgen hun heerlijke smaak van dadels (met van nature aanwezige suikers), anijszaad en tahin. Op basis van havermout en amandelmeel.

12 porties
125 kcal
20 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C. Week de dadels 10 min. in warm water, giet af en laat uitlekken. Smelt de kokosolie.
Mix de havermout, het amandelmeel, 125 g dadels (per 12 stuks), het ei, bakpoeder, anijszaad en zout in een kleine hakmolen glad. Meng de tahin en gesmolten olie erdoor.
Snijd de rest van de dadels fijn en meng door het deeg. Rol met natte handen 12 balletjes (per 12 stuks) van het deeg en druk plat tot koekjes van 1 cm dik.
Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven in ca. 10-15 min. lichtbruin.
bewaartip:Je kunt de koekjes 4-5 dagen bewaren in een afsluitbare doos.
bewaartip:Je kunt de koekjes maken t/m stap 3. Bewaar 3 maanden in de vriezer en ga verder bij stap 4 (bij het bakken in de oven) voor gebruik.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 12 porties)
100 g dadels zonder pit
25 g kokosolie
100 g volkoren fijne havermoutvlokken
50 g amandelmeel
1 middelgroot scharrelei
1 tl bakpoeder
½ tl gemalen anijszaad
¼ tl zout
30 g tahin
Dit heb je nodig
bakpapier




