'Suikervrije' koekjes

Deze koekjes zonder toegevoegde suikers krijgen hun heerlijke smaak van dadels (met van nature aanwezige suikers), anijszaad en tahin. Op basis van havermout en amandelmeel.

125 kcal

20 min. bereiden, 15 min. oventijd

0/5

(0)

Ingrediënten

Aantal porties

  • 100 gram dadels zonder pit

    dadels zonder pit

  • 25 gram kokosolie

    kokosolie

  • 100 gram volkoren fijne havermoutvlokken

    volkoren fijne havermoutvlokken

  • 50 gram amandelmeel

    amandelmeel

  • 1 middelgroot scharrelei

    middelgroot scharrelei

  • 1 theelepel bakpoeder

    bakpoeder

  • 0.5 theelepel gemalen anijszaad

    gemalen anijszaad

  • 0.25 theelepel zout

    zout

  • 30 gram tahin

    tahin

Dit heb je nodig

  • bakpapier


december 2025 - december 2025

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Week de dadels 10 min. in warm water, giet af en laat uitlekken. Smelt de kokosolie.

  2. Mix de havermout, het amandelmeel, 125 g dadels (per 12 stuks), het ei, bakpoeder, anijszaad en zout in een kleine hakmolen glad. Meng de tahin en gesmolten olie erdoor.

  3. Snijd de rest van de dadels fijn en meng door het deeg. Rol met natte handen 12 balletjes (per 12 stuks) van het deeg en druk plat tot koekjes van 1 cm dik.

  4. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven in ca. 10-15 min. lichtbruin.

  • bewaartipJe kunt de koekjes 4-5 dagen bewaren in een afsluitbare doos.
  • bewaartipJe kunt de koekjes maken t/m stap 3. Bewaar 3 maanden in de vriezer en ga verder bij stap 4 (bij het bakken in de oven) voor gebruik.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Wat vond je van dit recept?

'Suikervrije' koekjes

Deze koekjes zonder toegevoegde suikers krijgen hun heerlijke smaak van dadels (met van nature aanwezige suikers), anijszaad en tahin. Op basis van havermout en amandelmeel.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig