bewaar
Chocolademuffins met cranberry's
Chocolademuffins met cranberry's
bewaar

Chocolademuffins met cranberry's

Het frisse en zurige van de cranberry's komt extra goed naar boven in deze chocomuffins.

10 min. bereiden
20 min. oventijd
74waarderingen

Ingrediënten

12 porties

225 g

tarwebloem

1 zakje

bakpoeder

125 g

donkere basterdsuiker

4 el

cacaopoeder

1 mespunt

zout

180 g

gedroogde cranberry's

1

middelgroot ei

225 ml

halfvolle melk

75 g

ongezouten roomboter

Dit heb je nodig

  • muffinvorm met 12 holtes

Het frisse en zurige van de cranberry's komt extra goed naar boven in deze chocomuffins.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Zeef de bloem met het bakpoeder, de suiker, de cacaopoeder en een mespunt zout boven een kom. Vet de muffinvorm in.

2

Schep 125 g cranberry's erdoor en maak in het midden een kuiltje. Roer in een maatbeker of kom het ei met een vork los. Smelt de boter. Roer de melk en de boter door het mengsel. Schenk het eimengsel in het kuiltje van de bloem en roer alles tot een licht klonterig beslag. Stop met roeren zodra er geen meel meer zichtbaar is. Schep het beslag in de holletjes van de muffinvormpjes.

3

Strooi de rest van de cranberry's erover. Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de muffins in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Neem de muffins uit de vorm en laat ze op een rooster afkoelen.

tip

variatietipVervang voor dubbele chocolademuffins de cranberry's door 100 g in stukjes gehakte pure chocolade (70% cacao).

Cupcakes maken

Instructievideo - 08:15 min.