bewaar
Speculaasbrokken
Speculaasbrokken
bewaar

Speculaasbrokken

Je hele huis ruikt naar speculaas als het in de oven staat. Lekker!

20 min. bereiden
35 min. oventijd
30 min. wachten
274waarderingen

Ingrediënten

4 porties

300 g

tarwebloem

175 g

ongezouten roomboter

150 g

donkere basterdsuiker

4 el

koek- en speculaaskruiden

1 mespunt

zout

2 el

ijskoud water

25 g

garneeramandelen

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Je hele huis ruikt naar speculaas als het in de oven staat. Lekker!

Aan de slag

1

Zeef de bloem boven een kom. Snijd de boter in blokjes. Doe de bloem, suiker, kruiden, boter en het zout in de keukenmachine en meng. Schenk al draaiend het ijskoude water erbij. Meng tot een soepel deeg. Neem het deeg uit de keukenmachine, vorm een bal en laat verpakt in vershoudfolie 30 min. in de koelkast rusten.

2

Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot 1 cm dik. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg het deeg erop en druk de amandelen in het deeg. Bak de speculaas in 30-35 min. gaar. Laat de speculaas op het rooster afkoelen en serveer in stukken.

variatietipMaak van het deeg een dikke rol en snijd hiervan dunne plakjes. Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat en druk in ieder koekje een amandel.

bewaartipJe kunt de speculaas 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik in een luchtdichte trommel.