Speculaasbrokken
Je hele huis ruikt naar speculaas als het in de oven staat. Lekker!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g tarwebloem (+ extra om te bestuiven)
- 175 g ongezouten roomboter
- 150 g donkere basterdsuiker
- 4 el koek- en speculaaskruiden
- 1 mespunt zout
- 2 el ijskoud water
- 25 g garneeramandelen
Keukenspullen
- keukenmachine
Advertentie
Bereiden
- Zeef de bloem boven een kom. Snijd de boter in blokjes. Doe de bloem, suiker, kruiden, boter en het zout in de keukenmachine en meng. Schenk al draaiend het ijskoude water erbij. Meng tot een soepel deeg. Neem het deeg uit de keukenmachine, vorm een bal en laat verpakt in vershoudfolie 30 min. in de koelkast rusten.
- Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot 1 cm dik. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg het deeg erop en druk de amandelen in het deeg. Bak de speculaas in 30-35 min. gaar. Laat de speculaas op het rooster afkoelen en serveer in stukken.
variatietip:
Maak van het deeg een dikke rol en snijd hiervan dunne plakjes. Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat en druk in ieder koekje een amandel.
bewaartip:
Je kunt de speculaas 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik in een luchtdichte trommel.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 750 kcal
- eiwit 12 g
- koolhydraten 81 g
-
vet 40 g
waarvan verzadigd 24 g - natrium 15 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Speculaasbrokken
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Speculaasbrokken
- 300 g tarwebloem
- 175 g ongezouten roomboter
Zeef de bloem boven een kom. Snijd de boter in blokjes.
- 150 g donkere basterdsuiker
- 4 el koek- en speculaaskruiden
- 1 mespunt zout
- 2 el ijskoud water
Doe de bloem, suiker, kruiden, boter en het zout in de keukenmachine en meng. Schenk al draaiend het ijskoude water erbij. Meng tot een soepel deeg.
Neem het deeg uit de keukenmachine, vorm een bal en laat verpakt in vershoudfolie 30 min. in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 175 °C.
- 2 g tarwebloem
- 25 g garneeramandelen
Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot 1 cm dik. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg het deeg erop en druk de amandelen in het deeg.
Bak de speculaas in 30-35 min. gaar. Laat de speculaas op het rooster afkoelen en serveer in stukken.
variatietip:
Maak van het deeg een dikke rol en snijd hiervan dunne plakjes. Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat en druk in ieder koekje een amandel.
bewaartip:
Je kunt de speculaas 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik in een luchtdichte trommel.