bewaar
Pavlova met aardbeien
Pavlova met aardbeien
bewaar

Pavlova met aardbeien

Pavlova is ook lekker met schijfjes mango, sinaasappel of frambozen.

15 min. bereiden
1 uur oventijd
156waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

middelgrote eieren

1½ tl

citroensap

175 g

fijne kristalsuiker

2 tl

maizena

250 g

aardbeien

250 ml

verse slagroom

8 g

vanillesuiker

3

passievruchten

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Pavlova is ook lekker met schijfjes mango, sinaasappel of frambozen.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 150 ºC. Teken op een stuk bakpapier een cirkel met een doorsnede van ca. 20 cm en leg dit op de bakplaat.

2

Splits de eieren en klop in een goed schone kom de eiwitten met ⅔ van het citroensap stijf. Voeg al kloppend de suiker lepel voor lepel toe en klop tot het eiwit weer heel stijf is. Zeef en klop de maizena door de eiwitten. Lepel het schuim in de cirkel en duw met een lepel als het ware de rand omhoog. Schuif de bakplaat onder in de oven en bak het schuim ca. 1 uur. Zet de oven uit en laat de pavlova in de oven afkoelen.

3

Snijd ondertussen de aardbeien in dunne plakjes en druppel er de resterende citroensap over. Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf. Leg de pavlova op een schaal en schep de slagroom in de holte. Strooi de plakjes aardbei over de slagroom. Halveer de passievrucht en lepel het vruchtvlees over de aardbeien. Serveer direct.

Meringue of pavlova maken

Instructievideo - 02:54 min.