Pavlova met double choco
Met pavlova met double choco yoghurt is het meteen feest. Knap als je 't bij één portie weet te houden!
230 kcal
15 min. bereiden, 2 uur oventijd, 30 min. wachten
Ingrediënten
Aantal personen
4
150 g
2 tl
½ tl
1 el
450 g
225
150 g
1 el
Dit heb je nodig
bakpapier
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2018 nr. 12 - Feest
Verwarm de oven voor op 150 °C.
Splits de eieren. De eidooiers worden niet gebruikt. Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf met een mixer. Voeg de basterdsuiker geleidelijk toe en klop tot de eiwitten pieken vormen. Spatel de maizena, het vanille-extract, het citroensap en een mespunt zout erdoor.
Schep het eiwit in een cirkel van Ø 30 cm op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de pavlova ca. 1 uur net onder het midden van de oven. Zet de oven uit en laat de pavlova nog 1 uur in de oven staan. Haal uit de oven en laat verder afkoelen.
Leg de pavlova op een grote schaal en schep de double choco erop. Verdeel de frambozen en bramen erover en bestrooi met de poedersuiker.
Pavlova met double choco
Met pavlova met double choco yoghurt is het meteen feest. Knap als je 't bij één portie weet te houden!

nagerecht
6 personen
230 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
2 uur oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 150 °C.
Splits de eieren. De eidooiers worden niet gebruikt. Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf met een mixer. Voeg de basterdsuiker geleidelijk toe en klop tot de eiwitten pieken vormen. Spatel de maizena, het vanille-extract, het citroensap en een mespunt zout erdoor.
Schep het eiwit in een cirkel van Ø 30 cm op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de pavlova ca. 1 uur net onder het midden van de oven. Zet de oven uit en laat de pavlova nog 1 uur in de oven staan. Haal uit de oven en laat verder afkoelen.
Leg de pavlova op een grote schaal en schep de double choco erop. Verdeel de frambozen en bramen erover en bestrooi met de poedersuiker.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
4 middelgrote eieren
150 g witte basterdsuiker
2 tl maizena
½ tl vanille-extract
1 el citroensap
450 g Mona Oops! double choco
225 verse frambozen
150 g verse bramen
1 el poedersuiker
Dit heb je nodig
bakpapier




