Pav­lo­va met dou­ble cho­co

Met pavlova met double choco yoghurt is het meteen feest. Knap als je 't bij één portie weet te houden!

  • nagerecht
  • 6 personen
  • 230 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 30 min. wachten
    • 2 uur oventijd
(0) waardeer
nagerecht Met pavlova met double choco yoghurt is het meteen feest. Knap als je 't bij één portie weet te houden! 6 personen

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C.
  2. Splits de eieren. De eidooiers worden niet gebruikt. Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf met een mixer. Voeg de basterdsuiker geleidelijk toe en klop tot de eiwitten pieken vormen. Spatel de maizena, het vanille-extract, het citroensap en een mespunt zout erdoor.
  3. Schep het eiwit in een cirkel van Ø 30 cm op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de pavlova ca. 1 uur net onder het midden van de oven. Zet de oven uit en laat de pavlova nog 1 uur in de oven staan. Haal uit de oven en laat verder aŒfkoelen.
  4. Leg de pavlova op een grote schaal en schep de double choco erop. Verdeel de frambozen en bramen erover en bestrooi met de poedersuiker.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 230 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Pavlova met double choco

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pav­lo­va met dou­ble cho­co

1
1

Verwarm de oven voor op 150 °C.

2
2
  • 4 middelgrote eieren

Splits de eieren. De eidooiers worden niet gebruikt.

3
3
  • 150 g witte basterdsuiker

Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf met een mixer. Voeg de basterdsuiker geleidelijk toe en klop tot de eiwitten pieken vormen.

4
4
  • 2 tl maizena
  • ½ tl vanille-extract
  • 1 el citroensap

Spatel de maizena, het vanille-extract, het citroensap en een mespunt zout erdoor.

5
5

Schep het eiwit in een cirkel van Ø 30 cm op een met bakpapier beklede bakplaat.

6
6

Bak de pavlova ca. 1 uur net onder het midden van de oven. Zet de oven uit en laat de pavlova nog 1 uur in de oven staan. Haal uit de oven en laat verder aŒfkoelen.

7
7
  • 450 g Mona Oops! double choco
  • 225 verse frambozen
  • 150 g verse bramen
  • 1 el poedersuiker

Leg de pavlova op een grote schaal en schep de double choco erop. Verdeel de frambozen en bramen erover en bestrooi met de poedersuiker.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.