bewaar
Pavlova met frambozen
Pavlova met frambozen
bewaar

Pavlova met frambozen

Zacht aan de binnenkant met een knapperig laagje. Zo hoort een pavlova te zijn!

15 min. bereiden
1 uur oventijd
1 uur wachten
213waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

middelgrote eieren

1 mespunt

zout

150 g

witte basterdsuiker

3 druppels

vanillearoma

1 tl

witte wijnazijn

1 tl

maizena

250 g

verse frambozen

125 ml

verse slagroom

8 g

vanillesuiker

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Zacht aan de binnenkant met een knapperig laagje. Zo hoort een pavlova te zijn!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 150 °C. Splits de eieren. Klop met een mixer in een vetvrije kom het eiwit en een mespunt zout tot de massa pieken begint te vormen. Klop de suiker er lepel voor lepel door tot het eiwitschuim stevige pieken vormt. Spatel de vanillearoma, azijn en maizena erdoor. Schep het eiwitschuim in een cirkel op een met bakpapier beklede bakplaat.

2

Schuif de bakplaat laag in de oven en bak het schuim in ca. 1 uur. Schakel de oven uit, maar laat de ovendeur dicht. Laat het eiwitschuim minstens 1 uur drogen tot de buitenkant stevig aanvoelt.

3

Prak met een vork enkele frambozen fijn. Klop de slagroom met de gepureerde frambozen en de vanillesuiker stijf. Haal de schuimtaart uit oven en schep de slagroom op de taart. Garneer de pavlova met de rest van de frambozen.

tip

Meringue of pavlova maken

Instructievideo - 02:54 min.