Limoenaardbeien met amandelroom

Advertentie
Ingrediënten
- 1 zakje amandelschaafsel (45 g)
- 1 bekertje slankroom (200 ml)
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 limoen
- 250 g aardbeien
Keukenspullen
- keukenmachine
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In droge koekenpan 1 eetlepel amandelschaafsel goudbruin roosteren. Op bord laten afkoelen. In keukenmachine rest van amandelschaafsel tot poeder malen. In kleine pan met dikke bodem slankroom met gemalen amandelschaafsel en suiker al roerend langzaam verwarmen. Amandelroom ca. 5 minuten tegen de kook aan houden tot room goed van dikte is, regelmatig roeren. Laten afkoelen tot lauwwarm. Limoen schoonboenen en schil raspen. 1/2 limoen uitpersen. Aardbeien wassen, kroontjes verwijderen en aardbeien halveren. In kom aardbeien omscheppen met limoensap en -rasp. Over vier schaaltjes verdelen. Room op aardbeien scheppen. Amandelschaafsel erover strooien.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 215 kcal
- eiwit 4 g
- koolhydraten 8 g
- vet 19 g