bewaar
Limoenaardbeien met amandelroom
Limoenaardbeien met amandelroom
bewaar

Limoenaardbeien met amandelroom

20 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 zakje

amandelschaafsel

1 bekertje

slankroom

1 zakje

vanillesuiker

1

limoen

250 g

aardbeien

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

In droge koekenpan 1 eetlepel amandelschaafsel goudbruin roosteren. Op bord laten afkoelen. In keukenmachine rest van amandelschaafsel tot poeder malen. In kleine pan met dikke bodem slankroom met gemalen amandelschaafsel en suiker al roerend langzaam verwarmen. Amandelroom ca. 5 minuten tegen de kook aan houden tot room goed van dikte is, regelmatig roeren. Laten afkoelen tot lauwwarm. Limoen schoonboenen en schil raspen. 1/2 limoen uitpersen. Aardbeien wassen, kroontjes verwijderen en aardbeien halveren. In kom aardbeien omscheppen met limoensap en -rasp. Over vier schaaltjes verdelen. Room op aardbeien scheppen. Amandelschaafsel erover strooien.