bewaar
Bread en butterpuddinkjes met amandelen en basterdsuiker
Bread en butterpuddinkjes met amandelen en basterdsuiker
bewaar

Bread en butterpuddinkjes met amandelen en basterdsuiker

15 min. bereiden
25 min. wachten
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1½ eetlepel

boter

4 sneetjes

rozijnenbrood

1

friszure appel

1 eetlepel

citroensap

1

ei

100 ml

slankroom

1 zakje

vanillesuiker

2 eetlepels

amandelschaafsel

4 eetlepels

(lichtbruine) basterdsuiker

Dit heb je nodig

  • braadslede

  • eenpersoonsovenschaaltjes, ingevet

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C. Sneetjes brood elk in vier vierkantjes snijden. Appel bedruppelen met citroensap. Afwisselend laagjes brood en appel in schaaltjes leggen. Ei loskloppen met room en vanillesuiker en over brood en appel schenken. Amandelen en basterdsuiker erover strooien. Boter in vlokjes erover verdelen. Schaaltjes in braadslede zetten. Voorzichtig zoveel kokend water in braadslede schenken dat vormpjes voor 3/4 deel onder water staan. In oven zetten en puddinkjes in 20-25 min. gaar en lichtbruin bakken. Direct serveren.

tip

algemeenVervang het rozijnenbrood eens door muesli-notenbrood of door suikerbrood.