
Bread en butterpuddinkjes met amandelen en basterdsuiker
Ingrediënten
1½ eetlepel
boter
4 sneetjes
rozijnenbrood
1
friszure appel
1 eetlepel
citroensap
1
ei
100 ml
slankroom
1 zakje
vanillesuiker
2 eetlepels
amandelschaafsel
4 eetlepels
(lichtbruine) basterdsuiker
Dit heb je nodig
braadslede
eenpersoonsovenschaaltjes, ingevet
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. Sneetjes brood elk in vier vierkantjes snijden. Appel bedruppelen met citroensap. Afwisselend laagjes brood en appel in schaaltjes leggen. Ei loskloppen met room en vanillesuiker en over brood en appel schenken. Amandelen en basterdsuiker erover strooien. Boter in vlokjes erover verdelen. Schaaltjes in braadslede zetten. Voorzichtig zoveel kokend water in braadslede schenken dat vormpjes voor 3/4 deel onder water staan. In oven zetten en puddinkjes in 20-25 min. gaar en lichtbruin bakken. Direct serveren.
algemeenVervang het rozijnenbrood eens door muesli-notenbrood of door suikerbrood.