Rabarber-amandeltaart met sinaasappel
In plaats van appel stop in deze taart rabarber en sinaasappel. Verrukkelijk toetje!

Advertentie
Ingrediënten
- 1 medium handsinaasappel (schoongeboend)
- 750 g verse rabarbers
- 2 el lichtbruine basterdsuiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 150 g lichtbruine basterdsuiker
- 175 g zachte boter
- 3 middelgrote eieren
- 125 g blanke amandelen
- 125 g zelfrijzend bakmeel
- 45 g amandelschaafsel (zakje 45 g)
Keukenspullen
- springvorm (ø 20 cm )
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de schil van de sinaasappel. Pers de halve sinaasappel uit. Snijd de rabarber in stukjes. Schep de rabarber met de helft van de sinaasappelrasp, 1 el basterdsuiker en 1 zakje vanillesuiker om in een kom.
- Klop in een andere kom 150 g boter, 150 g basterdsuiker en 1 zakje vanillesuiker tot een crèmekleurige massa. Maal de amandelen. Klop de eieren erdoor. Klop de gemalen amandelen, zelfrijzend bakmeel en sinaasappelsap in gedeelten erdoor.
- Doe het beslag over in een ingevette vorm, strijk de bovenkant glad. Laat in een zeef de rabarber uitlekken en verdeel over het beslag. Bak de taart in de oven ca. 20 min. Smelt intussen de rest van de boter.
- Meng de rest van de sinaasappelrasp, 1 el suiker en de geschaafde amandelen erdoor. Schakel de oven terug naar 175 °C. Verdeel het amandelmengsel over de taart en bak nog ca. 30 min. gaar en lichtbruin.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 494 kcal
- eiwit 10 g
- koolhydraten 38 g
-
vet 35 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Rabarber-amandeltaart met sinaasappel
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Rabarber-amandeltaart met sinaasappel
- 1 medium handsinaasappel
- 750 g verse rabarbers
- 1 el lichtbruine basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de schil van de sinaasappel. Pers de halve sinaasappel uit. Snijd de rabarber in stukjes. Schep de rabarber met de helft van de sinaasappelrasp, 1 el basterdsuiker en vanillesuiker om in een kom.
- 150 g lichtbruine basterdsuiker
- 150 g zachte boter
- 1 zakje vanillesuiker
- 3 middelgrote eieren
- 125 g blanke amandelen
- 125 g zelfrijzend bakmeel
Klop in een andere kom de boter, de basterdsuiker en de vanillesuiker tot een crèmekleurige massa. Maal de amandelen. Klop de eieren erdoor. Klop de gemalen amandelen, zelfrijzend bakmeel en sinaasappelsap in gedeelten erdoor.
- 25 g zachte boter
Doe het beslag over in een ingevette vorm, strijk de bovenkant glad. Laat in een zeef de rabarber uitlekken en verdeel over het beslag. Bak de taart in de oven ca. 20 min. Smelt intussen de rest van de boter.
- 1 el lichtbruine basterdsuiker
- 45 g amandelschaafsel
Meng de rest van de sinaasappelrasp, suiker en geschaafde amandelen erdoor. Schakel de oven terug naar 175 °C. Verdeel het amandelmengsel over de taart en bak nog ca. 30 min. gaar en lichtbruin.