bewaar
Rabarber-amandeltaart met sinaasappel
Rabarber-amandeltaart met sinaasappel
bewaar

Rabarber-amandeltaart met sinaasappel

In plaats van appel stop in deze taart rabarber en sinaasappel. Verrukkelijk toetje!

25 min. bereiden
50 min. oventijd
10 min. wachten
72waarderingen

Ingrediënten

8 porties

1

medium handsinaasappel

750 g

verse rabarber

2 el

lichtbruine basterdsuiker

2 zakjes

vanillesuiker

150 g

lichtbruine basterdsuiker

175 g

zachte boter

3

middelgrote eieren

125 g

blanke amandelen

125 g

zelfrijzend bakmeel

45 g

amandelschaafsel

Dit heb je nodig

  • springvorm (ø 20 cm )

In plaats van appel stop in deze taart rabarber en sinaasappel. Verrukkelijk toetje!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de schil van de sinaasappel. Pers de halve sinaasappel uit. Snijd de rabarber in stukjes. Schep de rabarber met de helft van de sinaasappelrasp, 1 el basterdsuiker en 1 zakje vanillesuiker om in een kom.

2

Klop in een andere kom 150 g boter, 150 g basterdsuiker en 1 zakje vanillesuiker tot een crèmekleurige massa. Maal de amandelen. Klop de eieren erdoor. Klop de gemalen amandelen, zelfrijzend bakmeel en sinaasappelsap in gedeelten erdoor.

3

Doe het beslag over in een ingevette vorm, strijk de bovenkant glad. Laat in een zeef de rabarber uitlekken en verdeel over het beslag. Bak de taart in de oven ca. 20 min. Smelt intussen de rest van de boter.

4

Meng de rest van de sinaasappelrasp, 1 el suiker en de geschaafde amandelen erdoor. Schakel de oven terug naar 175 °C. Verdeel het amandelmengsel over de taart en bak nog ca. 30 min. gaar en lichtbruin.