bewaar
Appel-amandeltaart
Appel-amandeltaart
bewaar

Appel-amandeltaart

1 uur bereiden
1 uur wachten
73waarderingen

Ingrediënten

12 porties

300 g

bloem

150 g

witte basterdsuiker

1 zakje

vanillesuiker

200 g

koude boter

1

ei

6

zoetzure appels

½ eetlepel

kaneelpoeder

50 g

kristalsuiker

75 g

amandelschaafsel

100 g

speculaasjes

½ pakje

amandelspijs

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • plasticfolie

  • springvorm (doorsnede 24 cm), ingevet

Aan de slag

In keukenmachine of met koele hand bloem, basterdsuiker, vanillesuiker, boter, helft van ei en mespunt zout mengen tot soepel deeg. Eenderde deel van deeg in plasticfolie verpakken en in koelkast 30 min. laten opstijven. Rest van deeg in ingevette springvorm uitdrukken en vorm afgedekt met plasticfolie 20 min. in koelkast zetten. Oven voorverwarmen op 200 °C. Appel met kaneelpoeder, kristalsuiker en amandelschaafsel omscheppen. Speculaasjes in boterhamzakje doen en met deegroller tot kruim rollen. Kruim over deegbodem verdelen. Amandelspijs erboven verkruimelen. Appelmengsel erover verdelen. Rest van deeg op met bloem bestoven werkvlak uitrollen en in repen snijden. Repen in vlechtvorm op appelvulling leggen en randen aandrukken. Deegrepen en randen bestrijken met rest van losgeklopt ei. Taart in midden van oven in ca. 1 uur goudbruin bakken, eventueel laatste 15 min. taart met aluminiumfolie bedekken (om te voorkomen dat hij te donker wordt).

Appel-bessentaart bakken

Instructievideo - 00:44 min.

Amandelspijs maken

Instructievideo - 01:03 min.