Eenpersoons appel-spijstaartjes

Advertentie
Ingrediënten
- 4 plakjes bladerdeeg (diepvries)
- 100 g amandelspijs
- 3 el appelsap
- 2 appels (Elstar)
- 1 tl kaneel
- 1 el suiker
- 1 zakje amandelschaafsel (45 g)
- 50 g koude boter
- bloem om te bestuiven
Keukenspullen
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Oven voorverwarmen op 180 ºC. Bladerdeegplakjes op met bloem bestoven werkvlak laten ontdooien. Amandelspijs met appelsap los prakken met vork. Appels schillen en in 4 parten snijden. Klokhuis verwijderen, parten in dunne schijfjes snijden. Deegplakjes met deegroller wat dunner uitrollen. Uit elk plakje deeg met rond schoteltje een cirkel snijden. Rondjes op met bakpapier beklede bakplaat leggen, deegbodem met vork inprikken. Spijs over bodems verdelen, deegrand (ca. 1 cm) vrijlaten. Appelschijfjes over deegcirkels verdelen. Amandelschaafsel erover verdelen. Bestrooien met kaneel en suiker. Boter in vlokjes over appeltaartjes verdelen. Appeltaartjes in midden van oven in ca. 20 minuten lichtbruin en gaar bakken. Taartjes warm of lauwwarm opdienen, serveren met een bolletje roomijs.
Tip:
Maak op dezelfde manier taartjes met in waaiervorm gesneden halve peren.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 590 kcal
- eiwit 8 g
- koolhydraten 42 g
- vet 44 g