bewaar
Appel-bosvruchtentaart
Appel-bosvruchtentaart
bewaar

Appel-bosvruchtentaart

30 min. bereiden
1 uur 45 min. wachten
25waarderingen

Ingrediënten

250 g

patentbloem

75 g

witte basterdsuiker

125 g

koude roomboter

1

ei

2 el

koude melk

1 kg

gemengde appels

150 g

bosvruchten

100 g

amandelspijs

½ zakje

amandelschaafsel

50 g

suiker

Dit heb je nodig

  • plasticfolie

  • lage taartvorm, doorsnede 26 cm, ingevet

Aan de slag

1

In kom bloem met basterdsuiker en mespunt zout mengen. Boter met twee gekruiste messen door bloem in kleine blokjes snijden. Eierdooier en melk toevoegen en geheel met koele hand snel tot samenhangend deeg kneden. Bal van deeg vormen en in plasticfolie verpakt minstens 1 uur in koelkast laten rusten. Deeg eventueel invriezen voor later gebruik.

2

Oven voorverwarmen op 200 ºC. Werkvlak en deegroller met bloem bestuiven en deegbol uitrollen tot ronde lap van 36 cm doorsnede. Deeglap voorzichtig in ingevette taartvorm leggen, met royaal overhangende randen. Met vork wat gaatjes prikken in deegbodem.

3

Appels schillen, klokhuis verwijderen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden. Bevroren bosvruchten, amandelspijs, amandelschaafsel en suiker erdoor mengen. Appelmengsel in taartvorm scheppen. Overhangende deeg over appelmengsel vouwen en beetje aanduwen. Vulling blijft grotendeels zichtbaar. Klop het eiwit los en bestrijk de deegranden ermee. Taart in 45-50 min. in oven bakken tot deeg goudbruin is. Taart beetje laten afkoelen en uit vorm nemen. Lauwwarm of koud serveren. Lekker met lobbig geslagen slagroom.

tip

algemeenVoeg in plaats van de bosvruchten 50 gram rozijnen en 2 theelepels kaneel toe.

Amandelspijs maken

Instructievideo - 01:03 min.