bewaar
Broodschotel met appel
Broodschotel met appel
bewaar

Broodschotel met appel

15 min. bereiden
20 min. wachten
43waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 sneetjes

rozijnenbrood

1

appel

1

ei

250 ml

slagroom

2 zakjes

vanillesuiker

1 theelepel

kaneel

Dit heb je nodig

  • laag ovenschaaltje (inhoud 750 ml), ingevet

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C. Sneetjes rozijnenbrood twee keer schuin doorsnijden, zodat vier driehoekjes ontstaan. Appel schillen en in dunne partjes snijden. Driehoekjes brood en partjes appel om en om dakpansgewijs in ovenschaal leggen. Ei loskloppen met slagroom, vanillesuiker en kaneel. Mengsel over brood in ovenschaaltje schenken en 5 min. laten intrekken. In midden van oven broodschotel in 15-20 min. goudbruin en gaar laten worden. (Lauw)warm serveren.