bewaar
Zoete kwark-roombroodjes
Zoete kwark-roombroodjes
bewaar

Zoete kwark-roombroodjes

20 min. bereiden
45 min. wachten
22waarderingen

Ingrediënten

8 porties

1

sinaasappel

6 eetlepels

suiker

300 g

broodmix rozijnenbrood

150 g

rozijnen

125 ml

slagroom

200 g

magere kwark

poedersuiker

Aan de slag

Sinaasappel schoonboenen en schil raspen (rest wordt niet gebruikt). Broodmix met 2 el suiker en 180 ml water mengen en goed doorkneden. Aan het eind van het kneden rozijnen en sinaasappelrasp toevoegen. Deeg afgedekt 30 min. laten rijzen op warme plek. Deeg in 8 stukken verdelen. Van deegstukken langwerpige broodjes vormen en op bakplaat leggen. Deeg op warme plek onder vochtige theedoek laten rijzen tot broodjes in omvang verdubbeld zijn. Oven voorverwarmen op 200 °C. Broodjes in 15 min. gaarbakken. Broodjes laten afkoelen. Slagroom kloppen met rest van suiker en kwark erdoor mengen. Broodje aan bovenkant opensnijden en vullen met kwarkmengsel. Eventueel bestrooien met poedersuiker.

tip

Slagroom kloppen

Instructievideo - 01:36 min.