Sinaasappeltrifle

engels
nagerecht
4 personen
3
36
Advertentie
Ingrediënten
- ⅓ roomboter bitterkoekjescake (à 450 g AH)
- 6 eetlepels cream sherry
- 3 sinaasappels
- 50 g suiker
- 6 eetlepels sinaasappelmarmelade
- 200 g magere kwark
- 1 bekertje slagroom (125 ml)
- 2 eetlepels amandelschaafsel (zakje à 45 g Baukje)
Keukenspullen
- wijde ijscoupes inhoud ca. 3 dl
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Cake in blokjes snijden en over coupes verdelen. Sherry erover sprenkelen. 1 Sinaasappel goed schoonboenen en schil raspen. Sinaasappel uitpersen. In pan sap met rasp en suiker aan de kook brengen en op laag vuur ca. 5 minuten laten inkoken. Intussen rest van sinaasappels dik schillen tot op vruchtvlees en in plakjes snijden. Plakjes ca. 2 minuten in siroop verwarmen. Plakjes sinaasappel op cake in coupes leggen en siroop erover verdelen. Laten afkoelen. Marmelade door kwark roeren. Slagroom stijf kloppen en door kwark scheppen. Kwarkmengsel op sinaasappel in coupes scheppen. Coupes tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Amandelen in droge koekenpan goudbruin roosteren. Op bordje laten afkoelen.
- Amandelen over roomkwark strooien.
Tip:
Kwark en slagroom zijn ook verkrijgbaar van AH Biologisch. Gebruik, indien aanwezig, eventueel biologische sinaasappels.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 490 kcal
- eiwit 10 g
- koolhydraten 58 g
- vet 32 g