bewaar
Sinaasappeltrifle
Sinaasappeltrifle
bewaar

Sinaasappeltrifle

25 min. bereiden
36waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½

roomboter bitterkoekjescake

6 eetlepels

cream sherry

3

sinaasappels

50 g

suiker

6 eetlepels

sinaasappelmarmelade

200 g

magere kwark

1 bekertje

slagroom

2 eetlepels

amandelschaafsel

Dit heb je nodig

  • wijde ijscoupes inhoud ca. 3 dl

Aan de slag

1

Cake in blokjes snijden en over coupes verdelen. Sherry erover sprenkelen. 1 Sinaasappel goed schoonboenen en schil raspen. Sinaasappel uitpersen. In pan sap met rasp en suiker aan de kook brengen en op laag vuur ca. 5 minuten laten inkoken. Intussen rest van sinaasappels dik schillen tot op vruchtvlees en in plakjes snijden. Plakjes ca. 2 minuten in siroop verwarmen. Plakjes sinaasappel op cake in coupes leggen en siroop erover verdelen. Laten afkoelen. Marmelade door kwark roeren. Slagroom stijf kloppen en door kwark scheppen. Kwarkmengsel op sinaasappel in coupes scheppen. Coupes tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Amandelen in droge koekenpan goudbruin roosteren. Op bordje laten afkoelen.

2

Amandelen over roomkwark strooien.

tip

algemeenKwark en slagroom zijn ook verkrijgbaar van AH Biologisch. Gebruik, indien aanwezig, eventueel biologische sinaasappels.