bewaar
Roomrijst met kersen
Roomrijst met kersen
bewaar

Roomrijst met kersen

25 min. bereiden
1 uur wachten
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 liter

melk

200 g

dessertrijst

50 g

suiker

1

vanillestokje

100 ml

cream sherry

1 potje

kersen

1 zakje

garneeramandelen

125 ml

slagroom

Aan de slag

1

In pan melk met rijst, suiker en vanillestokje aan de kook brengen. Goed doorroeren en rijst op laag vuur in 12 min. zachtjes gaarkoken. Van vuur af helft van sherry door rijst roeren. Vanillestokje uit rijst nemen, met punt van mes merg eruit schrapen en door rijst roeren. Vanillerijst laten afkoelen. Kersen afgieten en rest van sherry erover schenken. Amandelen grof hakken en in droge koekenpan goudbruin roosteren. Op bord laten afkoelen.

2

In grote kom slagroom bijna stijf kloppen. Rijst en amandelen luchtig erdoor scheppen. Roomrijst over zes schaaltjes verdelen of in grote serveerschaal overdoen. Kersen erop scheppen.

algemeenDe roomrijst is ook heerlijk met bosvruchten, vers of uit de diepvries (bak 300 g).