Romige rijstepap met aardbeien en honingamandelen

hollands
nagerecht
6 personen
3
55
Advertentie
Ingrediënten
- 1 citroen
- 1 vanillestokje
- 1 liter melk
- 150 g kortkokende dessertrijst
- zout
- 10 eetlepels vloeibare honing
- 1 zakje amandelschaafsel (45 g)
- 1 eetlepel boter of margarine
- 500 g aardbeien
- 2 dl slagroom
- 2 eetlepels suiker
Keukenspullen
- hoge glazen
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Citroen goed schoonboenen, schil raspen. Vanillestokje in lengte opensnijden. In pan melk met vanillestokje, citroenrasp, dessertrijst en zout aan de kook brengen en in ca. 12 minuten tot pap koken. Tussentijds regelmatig roeren. Vanillestokje uit pap nemen, merg uit vanillestokje schrapen en door pap roeren. Pap op smaak brengen met 7 eetlepels honing en laten afkoelen. In koelkast in ca. 1 uur koud laten worden.
- In droge koekenpan amandelschaafsel goudbruin roosteren en op bord laten afkoelen. In zelfde koekenpan boter smelten, rest van honing toevoegen en tot saus roeren. Amandelschaafsel door saus scheppen. Aardbeien schoonmaken en in plakjes snijden. Slagroom met suiker lobbig kloppen en door koude rijstepap scheppen. Rijstepap en aardbeien om-en-om over glazen verdelen, eindigen met plakjes aardbei. Garneren met honingamandelen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 445 kcal
- eiwit 11 g
- koolhydraten 56 g
- vet 20 g