Flinterflensjes
bewaar
bewaar

Flinterflensjes

30 min. bereiden

11 ingrediënten

Aan de slag

Aardbeien wassen, de kroontjes eraf en grote aardbeien doormidden snijden. Laat de perzikstukjes goed uitlekken. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel vloeibare margarine. Daarin bak je het amandelschaafsel samen met de suiker tot het lichtbruin is. Je voegt het fruit toe en bakt het zachtjes 3 minuten mee. Af en toe voorzichtig omscheppen.

Zeef de bloem samen met de poedersuiker en 'n mespuntje zout boven een kom. Giet daarna, terwijl je roert, de melk er heel langzaam bij. Heb je een mooi, glad beslag? Klop dan met een vork de eieren en 1 eetlepel vloeibare boter erdoor.

Je gaat flensjes bakken... Verhit een paar druppels vloeibare boter in een kleine koekenpan. Schep 2 eetlepels beslag in de koekenpan en verdeel het beslag over de bodem. Bak het flensje ongeveer 30 seconden aan de ene, en 30 seconden aan de andere kant. Schuif het op een bord dat je eerst in de oven hebt voorverwarmd. En bak nog 7 flensjes. Leg ook deze op het voorverwarmde bord, zodat je een stapeltje van 8 flensjes hebt.

Maak het fruit weer even warm. Schep op de flensjes een bolletje ijs en vouw ze op. Leg twee flensjes op elk bord. Fruit rondom... en smullen!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Flinterflensjes

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig